ANA BEGIĆ

Napokon sam pronašla ljubav

Prije dva mjeseca zagrebačka glumica Ana Begić (29), koja se proslavila glavnom ulogom u popularnom RTL-ovu serijalu “Bibin svijet”, okrenula je novu stranicu u privatnom životu i nakon tri godine sretne veze napokon počela živjeti sa svojim godinu i pol mlađim dečkom Danijelom Tahirijem. Ana i Da­nijel, koji ima diplomu Prometnog fakulteta i radi u jednoj uvozno–izvoznoj tvrtki, preselili su se na prvi kat njegove obiteljske kuće u zagrebačkoj Trnavi gdje su zajednički uredili prostor od 90 četvornih metara. Kako ste uredili svoj novi stan? – Još nemamo grijanja pa se moramo grijati međuso­bno, što je super, i još dosta toga trebamo srediti jer krenuli smo od gole cigle, ali prezadovoljni smo jer smo sami kreirali prostor u kojem nam je veoma lijepo. Zidove smo djelomice prekrili sivim i smeđim kamenom, a djelomice obložili plišanim tapetama boje lavande. Ja sam birala namještaj, uglavnom u bijelim i smeđim tonovima, a kako bih razbila monotoniju, dala sam si oduška i iz Italije naručila okrugli stakleni stol s čipkastim ružičastim stolcima. Imamo malu spavaću sobu, malu kupaonicu i malu kuhinju, a veliku blagovaonicu i velik dnevni boravak. Nemam pojma gdje će mi jednog dana djeca spavati, vjerojatno u ormaru, jer sobu koja bi bila kao za njih, pretvorila sam u garderobu. Veliku gar­derobu željela sam cijeli život, no već sada u njoj nema mjesta. Je li vam bilo teško odseliti se iz roditeljskog doma? – Malo sam nostalgična za svojim Bukovcem, najljepšim zagrebačkim kvartom, pa zato svaki dan posjećujem roditelje. No, sama selidba bila je vesela. Autom smo četiri puta vozili samo moje cipele, od kojih polovicu nikad nisam ni obula. Moj dečko se skoro onesvijestio kad je to vidio. Nije mogao k sebi doći. Luda sam za cipelama i veliku garderobu od 15 kvadrata napravila sam najviše zato što sve moje cipele moraju biti izložene. Kad uđem, samo ih pogledam i kao da mi je sinulo sunce. Nema veze što neke neću nikad ni obuti: neka samo stoje. Pola ih je još u kutijama jer ih ne mogu ni ugurati u ormar. Moram još nabaviti ormar za cipele koje nosim svaki dan.

Koliko, zapravo, pari cipela imate? – Mnogo, previše: oko 70 pari, što jeftinih, što skup­ljih – Casadei, Marc Jacobs, Stella McCartney, Pura Lopez, Shy, Rossi ili Chloe. Marka cipela mi i nije toliko bitna: kupim ono što mi se svidi. Čak su mi neke naj­jeftinije i najdraže. Mislim da među mojim kolegicama samo Iva Visković ima više cipela. Znam da je to pretjerano, ali ne mogu si pomoći. Cipele su mi svojevrsna psihoterapija. Uostalom, sigurna sam da bi svaka žena htjela imati barem 400 pari cipela. Kako vaš dečko podnosi vašu strast prema kupnji? – Ja srećom nikoga, pa ni njega, nisam žicala da mi nešto kupi. Šopingholičarka sam i to priznajem, ali zato i toliko mnogo radim da bih sve to mogla isfinancirati. Sve što zaradim, uglavnom potrošim još prije nego mi sjedne na račun, a kad nemam love, ne kupujem gluposti. Kupujem samo kad imam.

Daruje li vam Danijel ponekad neki komad odjeće? – On nije siguran bi li pogodio baš ono što mi se sviđa pa je naš princip darivanja: “Daj čovjeku pare, pa nek’ si sam kupi”. Kad si poželimo nešto darovati, zajedno odemo u neki dobar shopping.

Kako ste se vi i Danijel upoznali? – On je bratić moje prijateljice Maje i više od deset godina znali smo jedno za drugo, ali tek prije tri godine smo “progledali”. Danijel mi se dogodio u pravo vrijeme, baš kad mi je trebao spas u ljubavi. Razmišljate li o braku? – Oboje očekujemo da ćemo se vjenčati, ali, glupo je reći, nemam vremena za vjenčanje. Za pravu veliku svad­bu, kakvu bih ja voljela, sve se treba rezervirati puno unaprijed, a zasad za to nemam živaca. Ipak se nadam da ćemo i to obaviti u idućih godinu i pol. Voljela bih da mi na svadbi Željko Bebek, moja ljubav iz djetinjstva, otpjeva barem tri pjesme: molit ću ga na koljenima da pristane.

A što je novo u “Bibinu svijetu”? – Moram najaviti da sam dobila novog muža. Umjesto Janka Rakoša, mog muža Martina u četvrtoj sezoni serijala glumit će kolega Sven Šestak, kojeg dugo i dobro poznajem. Janko će mi ostati neprežaljen, ali moram priznati da sam prezadovoljna s novim mužem. Sven se odlično snašao u toj ulozi, a kako je krhkije građe, gledateljima će biti još simpatičniji kad ga budem maltretirala. Doduše, po novom scenariju Biba je nešto blaža nego što je bila: malo su mi otupili oštricu. Vi ste zvijezda serijala: ponašate li se tako i na snimanju, imate li nekih posebnih zahtjeva? – Moj gard je takav da izgledam kao da sam prezahtjevna, ali zapravo nisam. Na setu zahtijevam samo da budemo točni, brzi i da znamo svoj tekst. Budući da imam najviše teksta, najviše scena i svaki dan snimanja od jutra do mraka, mislim da mi kolege iz solidarnosti mogu oprostiti poneku nervozu ili ljutnju. Nemam prohtjeva ni kad je u pitanju šminka: pitali su me volim li Cha­nel, što me razveselilo jer Chanelovu šminku koristim i privatno. Gledamo vas i u reklamama za pivo: volite li uopće piti pivo? – Samo dok snimamo te reklame koje su nam užasno zabavne. Ne volim pijuckati, više sam za brza, kratka i žestoka pića. Volim kad se na stol stalno nešto donosi i mijenja. Kao da ste se specijalizirali za uloge negativki. Kako je došlo do toga? – Vjerojatno zbog boje glasa i odrješitog govora kojem dobro leže psovke i strogoća. Karijera mi je počela s takvim ulogama, to mi se svidjelo i sad sam tu gdje je­sam. Ponekad glumim i pozitivku, primjerice u predstavi “Elektri crnina dobro pristaje”, gdje su se kolege na probama valjali od smijeha kad su vidjeli kako glumim plahu ženicu s tankim glasićem. I sebi sam bila smiješna. I u predstavi “Debela” glumim pozitivnu pretilu petnaestogodišnjakinju.

Već desetak godina raznim dijetama borite se protiv viška kilograma. Jeste li trenutačno opet na dijeti? – Kod mene je to čudno: kad mnogo radim, onda se debljam, a kad ne radim, onda mršavim. No, sama sebi obećala sam da više nikad neću ići na dijetu, pa sada nisam na klasičnoj dijeti već samo pazim što, kada i koliko jedem te nastojim da sva moja hrana bude što zdravija. Jeste li sada zadovoljni svojim izgledom? – Ne žalim se. Možda imam malo premesnato lice, no usta su mi super, srećom nisam klempava, da više vježbam, imala bih i bolju pozadinu, a u štiklama noge mi izgledaju fantastično. Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 717 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 02:06