TOPLA I EMPATIČNA

Naomi Watts utjelovit će princezu Dianu

Australska glumica velškog i engleskog podrijetla Naomi Watts (43) glumit će princezu Dianu u biografskom filmu “Caught in Flight” o posljednjim godinama njenog života. Zvijezda filmova “Mulholland Drive”, “Krug”, “21 gram”, “King Kong”, “Poštena igra” i “Upoznat ćeš visokog tamnog stranca”, ulogu je dobila ispred Jessice Chastain , protagonistice “Tajnog života kućnih pomoćnica” i Keire Knightley , kojih se angažman također razmatrao.

– Velika je čast igrati osobu koju su voljeli toliki diljem svijeta – rekla je Naomi.

Film koji će radnjom obuhvatiti Dianine romanse s kirurgom Hasnatom Khanom i Dodijem Fayedom, ali i njenu humanitarnu djelatnost, temelji se na scenariju Stephena Jeffreysa, autora drame “Libertinac – otrov za žene” u čijoj je filmskoj adaptaciji glumio i Johnny Depp. Režirat će ga Nijemac Oliver Hirschbiegel, najpoznatiji po odličnom djelu “Hitler: Konačni pad” sa švicarskom glumačkom legendom Brunom Ganzom.

– Drago mi je da mogu raditi s doista izvanrednom glumicom koja utjelovljuje toplinu, humanost i empatiju globalne ikone kakva je bila Diana – poručio je redatelj, otkrivši Naomine karakteristike koje su joj ulogu i priskrbile.

Glumici je tema bliska i zato što je do svoje četrnaeste godine, kada je preselila u Australiju, živjela na Otoku. Danas joj je dom, kojeg dijeli s partnerom Lievom Schreiberom i dva sina, Alexanderom Peteom (4) i Samuelom Kaijem (3), u New Yorku.

Linker
16. travanj 2024 09:44