KRVAVI DIJAMANT

Naomi Campbell na sudu

Naomi Campbell već je navikla sjediti u sudnicama zbog različitih optužbi radi nasilničkog ponašanja, no još nikad nije stupila u sudnicu ratnog tribunala, piše Jutarnji list. Ovaj put, čini se, morat će svoju “sudničku” karijeru proširiti i na Haag, kako bi svjedočila u procesu protiv liberijskom predsjednika optuženog da je manekenki dao “krvav dijamant” iz Sierra Leonea.

Bivšem liberijskom vođi Charlesu Tayloru sudi se u Haagu radi navodnog podupiranja pobunjeničkih vojnika koji su odgovorni za masovna zvjerstva koja su se događala tijekom rata u susjednoj državi Sierra Leone. Osim toga, optužen je da je uzeo dijamante iz rudnika u Južnoj Africi kako bi ih “prodao ili zamijenio za oružje”.

Prema optužnici, Charles Taylor 1997. godine darovao “krvav dijamanti” manekenki Naomi Campbell, koja je u Južnoafričkoj Republici prisustvovala večeri u luksuznom vlaku kao gošća tadašnjeg predsjednika Nelsona Mandele

“Od svih dijamanata koje ste ukrali u Južnoj Africi, nakon večere ste poslali po svom čovjeku u sobu gospođice Campbell jedan velik dijamant. Taj dijamant koji ste joj poslali je jedna od onih koji su vam dani od strane militantnih vođa u Sierri Leone,” stoji u optužnici.

Iako je Taylor opovrgnuo optužbe, glumica Mia Farrow, koja je također bila na Mandelinoj večeri, izjavila je kako joj je lijepa manekenka ispričala o dijamantu. Čeka se Naomino svjedočenje.

Linker
16. travanj 2024 15:26