MARIJA ŠKARIČIĆ

Naljepša sam kad mi oči sjaje

Splićanka Marija Škaričić (32) daleko je od uobičajene predodžbe o glumicama koje su u svakoj prilici glamurozne i besprijekorno dotjerane. Štoviše, najbolje se osjeća bez trunke šminke na licu, a kvalitetna prehrana i unutarnji mir – koji su, smatra, najzaslužniji za žensku ljepotu – važniji su joj od kozmetičkih proizvoda.

Kako njegujete kožu? – Kremama bez konzervansa koje mi već godinama pripravlja moja kozmetičarka. Lice umivam dječjim sapunom i losionom. Što učinite kad vam prije važnog izlaska izbije prištić na licu? – Prekrijem ga korektorom. Kako birate dekorativnu kozmetiku? – Osnovni kriterij je kvaliteta. Ne žalim novca za Guerlain tekući puder ili Chanel maskaru: make-up mi ionako traje sto godina jer se rijetko šminkam. Bez kojih tretmana ljepote ne možete zamisliti život? – Redovito odlazim samo na depilaciju i k frizeru. Od šesnaeste godine šiša me isti frizer, Vedran, kojem se prepuštam s punim povjerenjem.

Jeste li ikada poželjeli promijeniti boju kosu? – Sviđa mi se moja tamnosmeđa boja, i nemam je namjeru mijenjati – barem dok ne postanem sijeda. No, zato bih stalno mijenjala frizure, ali zbog uloga to nisam u prilici. Kakve mirise volite? – Umjesto parfema, koristim parfimirane losione i kreme za tijelo. Trenutačno uživam u kupki i losionu s mirisom bergamota iz Body shopa te nekim prirodnim preparatima Primavera. Kad ste sebi najljepši? – Kad sam sretna, pa mi oči sjaje.

Kojeg se beauty pravila uvijek pridržavate? – Nijednog – ljepota i pravila nekako mi ne idu zajedno.

Dolores Tolić

Linker
04. svibanj 2024 17:55