AFP/Cropix
PREGLED GODINE

Najzanimljivija događanja s kraljevskih dvora u 2014. godini

Godina 2014. bila je definitivno puna događanja za kraljevske obitelji – Španjolska je dobila novog kralja, Monako prijestolonasljednika, a vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea očekuju drugo dijete.

Donosimo vam pregled najzanimljivijih vijesti s kraljevskih dvora.

Kralj Felipe VI u lipnju je proglašen novim vladarom Španjolske, a time se cijela njegova obitelj našla pod povećalom javnosti pa tako i kraljica Letizia, koju mnogi smatraju kraljevskom modnom ikonom.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Princ William i vojvotkinja Catherine otkrili su da očekuju prinovu koja bi trebala stići u travnju iduće godine.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Monegaška princeza Charlene i princ Albert II 10. prosinca postali su roditelji. Princeza je rodila blizance – kćer Gabriellu i sina Jacquesa, a u prvom intervjuu nakon poroda izjavila je da je svaka sekunda s njima magična.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Princ George, sin vojvotkinje i vojvode od Cambridgea, bio je na svom prvom službenom putovanju, a proglašen je i najbolje odjevenim članom kraljevske obitelji.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Kraljica Elizabeta II napisala je prvi tweet sa službenog Twitter profila monarhije.

FOTO: Twitter

Hrvatsku je posjetila svestrana danska kraljica Margareta II., koja je vrlo popularna u Danskoj, a u Hrvatskoj je provela četiri dana.

Bruno Konjevic / CROPIX

FOTO: Bruno Konjevic / CROPIX

Kontroverzna vojvotkinja od Albe preminula je u 89. godini života, a u trenutku smrti uz nju je bio njen suprug i šestero djece.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Ove godine pozornost medija privlačila je i Charlotte Casiraghi , kći monegaške princeze Caroline, koju mnogi smatraju novom kraljevskom modnom ikonom.

Sipa/Cropix

FOTO: Sipa/Cropix

Belgijski princ Amedeo vjenčao se u srpnju u Rimu s talijanskom aristokratkinjom Elisabettom Mariom Rosboch von Wolkenstein.

05-07-2014 Wedding Royal marriage of Belgium Prince Amedeo and Lili (Elisabetta) Rosboch von Wolkenstein at the Basilica di Santa Maria in Trastevere in Rome, Italy.
 
' PPE/Nieboer
/PICTUREPRESSEUROPE_1107.73/Credit:PICTURE PRESS EUROPE/SIPA/1407061136
Sipa/Cropix / SIPA

FOTO: Sipa/Cropix

Francuski princ Francois d’Orleans i njemačka aristokratkinja Theresa von Einsiedel vjenčali su se u srpnju u Njemačkoj.

Prince Francois of Orleans and Princess Theresa of Orleans and Princess Gloria von Thurn und Taxi pose after their wedding ceremony at the reception at the Castle in Stchonach, GERMANY-25/07/2014.
/DNPHOTOGRAPHY_200NIV/Credit:DNphotography/SIPA/1407270330
Sipa/Cropix / SIPA

FOTO: Sipa/Cropix

Zara Phillips, unuka kraljice Elizabete II., i njen suprug Mike Tindall u siječnju su dobili djevojčicu Miu Grace.

FOTO: Sipa/Cropix

Švedska princeza Madeleine svoje je prvo dijete, princezu Leonore, rodila u veljači, a nedavno je objavila da ona i njen suprug Chris O’Neill očekuju drugo dijete.

Sipa/Cropix

FOTO: Sipa/Cropix

Linker
24. travanj 2024 05:57