PREMIJERA: AVATAR

Najskuplji film na svijetu prikazan u Londonu

Svjetska premijera 3D SF filma “Avatar” redatelja Jamesa Camerona, jednog od najiščekivanijih filmova godine, održana je jučer u Londonu. Zvijezde spektakla, glumci Sigourney Weaver, Sam Worthington i Zoe Saldana, prisustvovali su svečanoj projekciji skupocjenog i ambicioznog projekta koji je producente, navodno, koštao oko 500 milijuna dolara.

– Za mene “Avatar” nije znanstveno-fantastični film. Više na njega gledam kao na staromodnu romantičnu avanturu – kazala je uoči premijere Weaver, a njezino zadovoljstvo pojačano je dugotrajnim aplauzom nakon projekcije.

Baš kao od prethodnog filma Jamesa Camerona, blockbustera “Titanic”, autori imaju visoka očekivanja od “Avatara”. Film donosi priču o bivšem marincu koji se nađe u sukobu na planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Kao avatar ljudskog uma u izvanzemaljskom tijelu, on se nađe rastrgan između dva svijeta u očajničkoj borbi za vlastito preživljavanje te za opstanak lokalnog stanovništva. Koristeći potpuno novu, revolucionarnu tehnologiju kompjuterske animacije okoliš, i likovi se pretvaraju u fotorealistične trodimenzionalne prikaze koji će gledatelje prenijeti u nezaboravan izvanzemaljski svijet bogat nevjerojatnim prizorima, stvorenjima i likovima.

Linker
23. travanj 2024 17:56