OPRAH WINFREY

Najpopularnija voditeljica razljutila fanove

Najmoćnije TV lice Amerike, čiji se talk-show svakodnevno gleda u domovima diljem zemlje, razočarala je milijune američkih žena kojima je godinama bila uzor kako u životu, tako i u političkim i vjerskim uvjerenjima. Negodovanje Oprahinih obožavateljica našlo je svoje temelje u njezinom odnedavnom petljanju u politiku te odluci da podrži Baracka Obamu, senatora afričkih korijena, u predizbornoj utrci za Bijelu kuću. Nezadovoljstvo je eskaliralo na Oprahinoj internetskoj stranici gdje je gomila razjarenih žena pokrenula žučnu diskusiju, optuživši je za izdaju ženskog roda i rasizam. Naime, poduprijevši Obamu, Oprah je automatski uskratila potporu njegovom jedinom protivniku u demokratskom stožeru: senatorici Hillary Clinton. Da kontroverza bude veća, prije dvije godine bivša prva dama uručila je Oprah nagradu Emmy prilikom čega joj je ova zahvalila i poželjela da jednoga dana vodi državu.

"Prvi put u povijesti imamo šansu smjestiti ženu u Bijelu kuću, a Oprah podupire crnca. Bira svoju rasu ispred svog spola!" – samo je jedan u nizu ogorčenih (postova) poruka u kojima joj donedavne pristalice savjetuju neka se drži dalje od politike jer joj ondje nije ni mjesto.

No, unatoč brojnim optužbama, na forumu su se čula i suprotna stajališta, koja kažu kako Hillary ne bi trebala pobijediti samo zato što je žena, već bi u Bijelu kuću trebao ući sposobniji čovjek za Ameriku, a Hillary to zasigurno nije.

Isto tako, ovo nije prvi glas o padu Oprahine popularnosti. Naime, u nedavno provedenoj godišnjoj anketi Harrisa Polla o najomiljenijim TV licima u Americi, nakon što je pet godina bila na prvome mjestu, Winfrey je pala na drugo, a s trona ju je "skinula" Ellen DeGeneres, također voditeljica talk-showa.

Linker
26. travanj 2024 07:31