Sipa/Cropix / SIPA
ZVJEZDANI BANKOVNI RAČUNI

Najplaćeniji filmovi Hollywooda: 70 milijuna dolara Sandre Bullock "skroman" je iznos

Sandra Bullock (49) bila je jako uzbuđena kada se ispostavilo kako je Gravitacija pravi kino hit. Naime, ne samo da joj je osigurao nominaciju za Oscara, već joj je isplatio i vrtoglavih 70 milijuna dolara za ulogu. Iako se to čini kao vrlo mnogo novca postoje i plaćenije uloge od njene.

Mel Gibson – Smrtonosno oružje 4

Kada je 1994. godine film snimljen, Mel Gibson je za ulogu dobio 30 milijuna dolara i tada je to bio najveći honorar ikada isplaćen nekom glumcu za jednu ulogu. Danas se zvijezde redovito honorira takvim (ili većim) iznosima.

Tom Hanks – Forrest Gump

Tom Hanks 1994. godine bio je jedan od najplaćenijih glumaca u Hollywoodu. Kada je potpisivao ugovor za ulogu Forresta Gumpa tražio je honorar od 25 milijuna dolara. Međutim, kasnije se predomislio i tražio udio od cjelokupne zarade filma. Sve je završilo sa 70 milijuna dolara na računu.

Johnny Depp – Pirati s Kariba

Johnny Depp je zaradio popriličan iznos dolara za četiri nastavka Pirata s Kariba. Prvi mu je nastavak honoriran sa skromnih 10 milijuna dolara i svakim drugim je samo rastao. Za četvrti je nastavak tako dobio čak 56 milijuna, a za peti će dobiti 116 milijuna dolara.

Tom Cruise – Nemoguća misija

I Tom Cruise je jedan od glumaca koji profitira u nastavcima. Za Nemoguće misije je skupio tri puta po 70 milijuna dolara, plus dodatna plaćanja kojima ne znamo točan iznos. Međutim, Nemoguća misija mu nije osigurala najveći profit. To je učinio film Rat svjetova za koji je dobio vrtoglavih 100 milijuna dolara.

Keanu Reeves – Matrix

Tom Cruise, Mel Gibson i Johnny Depp su zaradili mnogo novca, ali ne koliko i Keanu Reeves. On je na Matrixu zaradio više od 250 milijuna dolara, a većinu tog novca dao je u dobrotvorne svrhe.

– Novac je posljednja stvar koju imam na umu. Od već zarađenog novca bi mogao živjeti narednih nekoliko stoljeća – izjavio je skromni Reeves.

Sandra Bullock – Gravitacija

Honorar Sandre Bullock je zanimljiv zbog jednog drugog razloga, a to je dobar smisao za posao. Naime, glumica se nagodila za honorar od 20 milijuna dolara, ali si je i osigurala 15% od ukupne zarade filma. Kad se film snimao, nitko nije mogao niti zamisliti da će biti toliko uspješan i profitabilan! Bullock je iz svega izašla sa 70 milijuna dolara više na svom računu.

Linker
18. travanj 2024 11:33