LJUBAV NA EKRANU

Najljepše filmske romanse

Ljubav je tema toliko ljudska da ne čudi što su se njome filmovi bavili od svojih najranijih dana. Kada nadilazi vrijeme, prostor i ljudske živote, ali i kad je svakodnevna, očitovana u detaljima i malim gestama, ona nas dotiče s velikih ekrana putem “kemije” nezaboravnih glumačkih parova. Izborom deset romantičnih filmskih scena čestitamo vam praznik sv. Valentina i želimo vam ljubavi više negoli je ima u cjelokupnoj filmskoj povijesti.

U filmu “Deset razloga zašto te mrzim” Heath Ledger ne srami se svoje ljubavi dok na stadionu pjeva Juliji Stiles pjesmu “Can’t Take My Eyes Off You”.

U kultnoj “Lijepoj ženi” Richard Gere naposljetku ipak dolazi Juliji Roberts.

U filmu “Nešto za sjećanje” Cary Grant saznaje zašto se Deborah Kerr nije s njime našla na vrhu Empire State Buildinga.

Junaci “Romanse u Seattleu”, Tom Hanks i Meg Ryan, imali su više sreće.

Svima nam je suze na oči izmamila scena iz “Titanica” u kojoj Jack gubi život kako bi Rose preživjela, ali u ovo vrijeme sjetimo se radije lijepih trenutaka.

Film “Zapravo ljubav” govori o nikad ostvarenoj vezi, a nisu li takve, koje smo proživjeli samo u snovima, i najljepše?

U “Doručku kod Tiffanyja” George Peppard napokon uspijeva slomiti otpor Audrey Hepburn i prisiliti ju da se samoispita.

Na “Notting Hillu” Julia Roberts popušta, ali Hugh Grant ispada “daft prick” kako njegov cimer, nezaboravni Spike, kaže.

Ima li ljepše ljubavi od one koja nadilazi ljudski život, kakva vodi Patricka Swayzeja k Demi Moore u filmu “Duh” ?

Na kraju filma “Imaš poruku” još se jednom spajaju Tom Hanks i Meg Ryan.

Svaki je izbor ove vrste uvijek subjektivan, pa su vjerojatno izostali mnogi filmovi s osobnih lista romantičnih čitateljica. Također je moguće da se mnogima sviđaju neke druge scene iz odabranih filmova. Zbog nebrojeno mnogo lijepih i dirljivih scena izostavljeni su klasici “Casablanca” i “Zameo ih vjetar”, pa vam predlažemo da ih večeras u cijelosti pogledate s voljenom osobom.

Linker
19. travanj 2024 23:00