LICE S EKRANA

Na poslu me zovu "gazdarice"

Urednica i voditeljica informativnog magazina Nove TV Provjereno, rođena prije 32 godine u Kukujevcima u Vojvodini, uskoro će sa svojom ekipom proslaviti 300. emisiju: u sedam sezona njezini su novinari obradili više od 1000 tema, prešli više od 300.000 kilometara i promijenili sudbine 350 osoba, a iako svaki dan živi za novinarstvo, najveća joj je ljubav ipak sedmogodišnji sin Hugo.

Koju ćete emisiju zauvijek pamtiti? – Onu u kojoj smo upozorili na opasnosti koje prijete djeci za računalom. Naš se reporter, naime, na internetu predstavljao kao 13-godišnjakinja, a svakakve poruke slali su mu mnogo stariji muškarci. Jedan 80-godišnjak htio se s njom i naći, ali su ga umjesto nje dočekale naše kamere. To je bilo jezivo upozorenje svim roditeljima.

Kakva ste šefica? – Puno se smijemo. To je naš obrambeni mehanizam da sačuvamo zdrave glave. Tako me u zafrkanciji zovu “gazdarice”, “milosrdna” i “milostiva”. Dobra atmosfera u redakciji meni je pokazatelj da sve štima.

Tko se brine o vašem sedmogodišnjem sinu Hugu dok radite? – Imam sreće jer imam veliku obitelj, prijatelje… Uvijek se imam na koga osloniti.

Kako biste ga opisali? – Strahovito je duhovit.

Kristinka Ščavina

Kako se opušta, zbog čega plače, koji su joj skriveni talenti, a koja najveća mana, na što troši novac i kako Ivana održava kondiciju pročitajte u tiskanom izdanju Glorije.

Linker
25. travanj 2024 09:07