RENATA SOPEK

Muškarci su me otjerali iz teretane

Nakon tri videofilma na kojima je vježbala s rekvizitima – bućicama, elastičnim trakama i loptama – Renata Sopek je na svom najnovijem DVD-u ‘U dobroj formi’ pokazala nešto potpuno drugačije.

S instruktoricom zumbe Helenom Lojen te učiteljem salse i reggaetona Filipom Kraljevićem osmislila je latinofitness. Izgled 30-godišnje voditeljice na RTL Televiziji te vlasnici Fitness i plesnog studija Cibona najbolja je reklama za ono što radi. No, to što je već godinama smatraju jednom od najzgodnijih Hrvatica zahvaljuje – uz dobre gene – dugogodišnjem vježbanju.

Otkada tako intenzivno vježbate? – Kao klinka išla sam na ritmiku i klizanje, a sa 16 godina sam krenula na fitness. No, prvi put kad sam došla, bilo mi je tako neugodno što je bilo više muškaraca nego žena da sam odmah izišla. Nakon toga sam počela dolaziti ujutro, kad nema mnogo ljudi, a tako je i danas.

Kako često trenirate? – U prosjeku tri puta na tjedan, sat i pol, a kad pripremam DVD – svakodnevno.

Koji tip vježbi vam najviše odgovara? – Ne bih mogla izdvojiti samo jednu vrstu: volim kombinaciju aerobnog treninga i fitnessa, rad s rekvizitima, trčanje, zumbu…

Pazite li na prehranu? – Da, volim mediteransku i japansku kuhinju, mnogo voća i povrća te izbjegavam kasne obroke.

Postoji li nešto što biste na sebi voljeli promijeniti? – Ne, zadovoljna sam svojim izgledom. Mislim da bi svatko trebao prihvatiti sebe onakvim kakav jest, ali se i baviti tjelesnom aktivnošću da ‘korigira’ neke nedostatke.

Kakav je vaš stav o estetskim zahvatima? – Nisam se podvrgnula niti jednom, ali nemam ništa protiv onih koji jesu, pogotovo ako je to bilo iz zdravstvenih razloga, ili ako ih su zbog tog nedostatka bili duboko nesretni.

Kakav make-up volite? – Decentan. Na usne najčešće nanosim ruževe ili sjajila neutralnih boja, a na oči maskaru. Pobornica sam dekorativne kozmetike na bazi minerala pa odnedavno koristim sjajila i pudere Jane Iredale. Tko vam je najveći savjetnik u njezi lica? – Četiri godine mlađa sestra Sanda, po struci kozmetičarka. Ona mi je preporučila preparativnu dermatološku kozmetiku Rougj na bazi glikolne i hijaluronske kiseline, koja poboljšava elastičnost kože.

Kakve parfeme volite? – Lagane, a omiljeni su mi Nina Ricci Premiere Jour i Hugo Boss Femme.

Čime njegujete kosu? – Otkrila sam kapsule Bio-H-Tin koje pospješuju rast kose i noktiju, a svakih mjesec i pol odlazim na pramenove u Institut za njegu kose Ruža Kerastase. Nedavno sam ih potamnila za dvije-tri nijanse jer sam se zaželjela promjene, a i sad mi više dolaze do izražaja zelene oči.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 14:56