KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC

Mrak i brzina krivi za tragediju

PU Osječko-baranjska podnijet će kaznenu prijavu protiv poznatog hrvatskog pjevača i zabavljača te bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Krunoslava Kiće Slabinca, koji je u subotu oko 17,15 sati u mjestu Feričanci nedaleko Našica svojim automobilom usmrtio Mirka Brkića (47), razvojačenog hrvatskog branitelja iz Feričanaca. U policijskom priopćenju stoji da je Kićo “uslijed neprilagođene brzine prednjim desnim dijelom osobnog automobila udario u 47-godišnjeg pješaka iz Feričanaca koji se kretao uz desni rub kolnika i gurao bicikl”. Stoga se može zaključiti da kaznena prijava protiv poznatog pjevača ide zbog neprilagođene brzine, a to kako doznajemo može biti i da je vozio brže od dopuštenih 50 km/h, pri čemu samo nekoliko metara poslije počinje ograničenje na 70 km/h, ali se neprilagođenom brzinom može tretirati i činjenica da nije bilo tragova kočenja.

Javnosti nije poznato kojom se brzinom se kretao Slabinac, a u policijskom se priopćenju nigdje ne spominje da preminuli Brkić, kao niti njegov bicikl nisu bili osvijetljeni. I automobil i pješak kretali su se desnom stranom kolnika u smjeru Orahovice, a na samom mjestu nesreće uz rub kolnika nalazi se i nogostup.

Alkotest nije pokazao koncentraciju alkohola u pjevačevom organizmu, no istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić naložio je vađenje krvi, kako bi se i tim nalazom utvrdilo je li Krunoslav Kićo Slabinac eventualno bio pod utjecajem opojnih sredstava. Nalaz bi trebao biti gotov za desetak dana. O svemu će u konačnici odlučivati prvo Županijsko državno odvjetništvo, koje treba utvrditi ima li elemenata za kaznenu prijavu te na kraju sud.

Slabinac se nakon pregleda u našičkoj bolnici vratio na mjesto nesreće, a nakon završenog očevida po njega je došao sin, koji ga je odvezao u Zagreb, gdje već godinama živi.

– U razgovoru je bio vidno potresen tom tragedijom i kazao je da više nikada neće biti isti čovjek, da mu je taj događaj promijenio život i da ne može vjerovati da je nekome bio sudac. Izrazio je iskreno žaljenje zbog smrti tog čovjeka i želio je njegovoj sestri otići izraziti sućut, ali mu je policija savjetovala da je bolje da to ne čini – kazao je Osječanin, pjevačev prijatelj, koji se nakon nesreće čuo s Kićom. Ujedno je dodao da mu je pjevač rekao da nije bio pod utjecajem alkohola i da je vozio “lagano”. Inače, policiji je izjavio da nesretnog Mirka Brkića nije vidio dok nije udario u njega, da je bio mrkli mrak i da je bio zaslijepljen svjetlima vozila iz suprotnog smjera. Rekao je da je odmah priskočio u pomoć nesretniku, dizao mu glavu, molio ga da ne umre, no spasa nije bilo.

Njegovi osječki prijatelji s estrade kazali su nam da vjeruju da nije bio pod utjecajem alkohola, jer, kako kažu, “nikada nije popio čašicu alkohola, ako je znao da nakon toga mora sjesti za volan.”

Nikola Patković/EPEHA

Linker
07. svibanj 2024 04:45