Davor Bolant
U ZAVODU ZA ANATOMIJU

Mortui vivos docent - nesvakidašnja izložba na neobičnom mjestu

Izložba fotografija „Mortui vivos docent“ umjetnika Domagoja Gračana, svečano je otvorena u petak 22. siječnja u Zavodu za anatomiju „Drago Perović“ Medicinskog fakulteta u Zagreb.

Na izložbi, koja je bila dio obilježavanja Memorijalnih dana akademika Drage Perovića i akademkinje Jelene Krmpotić-Nemanić, okupili su se mnogi akademici, liječnici, profesori i studenti medicine, koji su mogli vidjeti što je umjetnik zabilježio svojim fotoaparatom iza zidova Zavoda za anatomiju zadovoljavajući vlastitu znatiželju prema tabuu mrtvog tijela.

Uz mnoge uglednike iz svijeta medicine, izložbu su posjetili i brojni uglednici iz svijeta kulture i umjetnosti, među kojima i fotograf Boris Cvjetanović, psihijatar Veljko Đorđević i glumica Natalija Đorđević.

22. sijecnja 2016. otvorenje Izlobe Mortui vivos docent umjetnik Domagoj Gracan, Zavod za anatomiju Drago Perovic Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Na slici: Boris Greiner (umjetnik, pisac, likovni kriticar), umjetnik Domagoj   Gracan, Natalija Djordjevic (glumica), Boris Cvjetanovic (fotograf): foto Petra Puz
Petra Puž

Foto: Petra Puž

Izložba je otvorena za građanstvo do 15. veljače 2016. godine, radnim danom od 8 do 18 sati, na adresi Šalata 11, Zavod za anatomiju.

Linker
25. travanj 2024 21:57