INTERVJU: IDA PRESTER

Molim dečka da me ostavi

Njezin život možda izgleda kao rusvaj, no 30-godišnja Ida Prester, voditeljica zagrebačkog disco-punk benda Lollobrigida, od malih je nogu bila i ostala – odlikašica, najbolja u svemu čega se prihvatila. Diplomirana ekonomistica, koja od 18. godine živi u podstanarstvu i sama zarađuje za život, trenutačno je jedno od najpopularnijih TV lica. Najveće priznanje stiglo joj je u jeku priprema za snimanje trećeg albuma: zahvaljujući glasovima gledatelja MTV Adrije, njezin bend Lollobrigida proglašen je najboljim u regiji, a nagradu će primiti 5. studenog u Berlinu, na glamuroznom showu čije će glavne zvijezde biti Beyonce Knowles, Lady GaGa, Shakira, Robbie Williams i drugi velikani svjetske glazbene scene.

Znate li već kako će izgledati vaš boravak u Berlinu? – U pet dana, koliko ćemo ondje boraviti, snimit ćemo spot i prisustvovati svečanosti dodjele nagrada, a čelni ljudi MTV Adrije zamolili su nas da kamerom zabilježimo svaki detalj svog putovanja. Čak ćemo i na crveni tepih s kamerom, a od svega toga oni će napraviti posebnu emisiju. Većinu slobodnog vremena provest ću u šetnji gradom koji jako dobro poznajem, u shoppingu i noćnim izlascima. U Berlinu ću napokon obaviti shopping, za što posljednjih mjeseci nisam imala vremena.

Kako napreduje vaš rad na novom albumu? – Mnogo je poticajnije stvarati kad ste nesretni i nezadovoljni nego kad ste u idiličnoj vezi – kao ja trenutačno. Umjetnici u meni nedostaje to ludilo, neizvjesnost i frustracije samačkog života, pa u šali ponekad zamolim dečka da mi da nogu, barem na dva mjeseca, dok ne napišem pjesme i završim album, pa onda opet možemo biti zajedno…

Jeste li ikad dobili nogu? – Naravno. Iako je to bilo vrlo traumatično, bilo je i vrlo inspirativno: čak tri pjesme na prvom albumu sam posvetila ljudima koji su me ostavili. Primjerice, prvom dečku, koji mi je dao nogu nakon šest godina: možete li zamisliti bolji poticaj za stvaranje? Poslije je bilo još nekoliko manjih potresa, sve dok nisam skužila kako je bolje da se prva maknem iz veze koja je zašla u slijepu ulicu. To mnogo više paše mom egu nego da cmizdrim za Njim, kad je ionako sve već gotovo.

Kako se dečko Davor Mandić nosi s vašim statusom zvijezde? – Davor je otpočetka znao u što se upušta i dobro se nosi s tim. Jedino mrzi da nas zajedno fotkaju pa ne izlazimo skupa na društvena događanja. Jednom smo, lani na Dori, napravili pogrešku i on je ispalio na živce. Razumijem ga, ipak on nije javna osoba, nego novinar koji prati kulturu.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju, u kojem Ida govori, između ostalog, o podstanarskim danima, svojim idolima i kako je radila kao hostesa, pročitajte u novoj Gloriji (br. 773) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 15:30