AKI RAHIMOVSKI

Moje ljubavne pjesme

Zagrebačkom pjevaču, koji je tri desetljeća bio frontmen Parnog valjka, a lani je objavio prvi solo album, ‘U vremenu izgubljenih’, u Umagu će se na pozornici pridružiti Oliver Dragojević, Gibonni, Josipa Lisac, Nina Badrić, Tina Vukov, Karolina Gočeva te sin Kristijan Rahimovski, s kojima će otpjevati duete.

Kako ste birali goste za koncert? – To su moji prijatelji, kojima nije bilo teško ni prekinuti ljetovanje da nastupe u Umagu.

Što ćete otpjevati sa sinom Kristijanom? – Hit Bijelog dugmeta ‘Ima neka tajna veza’. Kiki pjeva s dušom i na pozornici daje cijelog sebe, pa se previše troši i ponekad mu, kao i meni, pukne glas.

Koje su vam ljubavne pjesme najdraže? – Slušam Beatlese, Rolling Stonese, a veoma volim i pjesme Eltona Johna. Od domaćih, prekrasne su mi pjesme koje je napisao Zdenko Runjić, a otpjevao Oliver Dragojević.

Jeste li kad zaplakali zbog neke pjesme? – Plačem zbog katastrofa, ljudskih tragedija, a najteže mi je kad vidim slike gladne, bolesne i nemoćne djece.

Je li vam nakon oproštajnog koncerta Parnog valjka bilo teško započeti solo karijeru? – Kad se bend ugasio, nisam ni pomišljao na mirovinu. Siguran sam da ću se glazbom baviti do smrti.

Možete li se zamisliti u ulozi djeda? – Pravo je vrijeme za to: Kristijanu je 27 godina, a Edini su 24. Nadam se da ću doživjeti trenutak da čujem kako se moj unuk hvali što mu je djed pjevao u Parnom valjku.

Koliko su vam djeca slična? – Kiki je vrlo temperamentan, poput mene, a Edina je mirnija. Ona bi dogodine trebala diplomirati turistički menadžment u Zaboku i radi kao referentica u Allianzu.

Kakav ste bili otac? – Loš. Zbog turneja i koncerata najmanje vremena sam provodio doma, s djecom i suprugom. Žalim zbog toga, ali sam sretan što je moja supruga Ingrid odradila odličan posao.

Marijana Marinović

Linker
26. travanj 2024 02:16