SANJA DOLEŽAL

Moj novi život na internetu

Osam kilograma mršavija nego što je bila početkom godine, i s novom, kratkom frizurom kakvu nije imala još od dana najveće slave s Novim fosilima, pjevačica i televizijska voditeljica Sanja Doležal (46) spremna je za novi početak. Njezina suradnja s RTL-om, koja je posljednje dvije godine postupno zamirala, potpuno je utrnula 1. travnja kad joj je istekao petogodišnji ugovor s tom komercijalnom TV kućom.

A kako joj RTL nije ponudio novi ugovor, Sanja se okrenula novom mediju – internetu. Polovicom srpnja probno će proraditi njezin Sanja portal.hr, prvi hrvatski personalizirani internetski portal, kakve u svijetu imaju velike TV zvijezde poput Oprah Winfrey ili Marthe Stewart, a Sanja Doležal prva je hrvatska zvijezda koja se odvažila svoj novac, ugled, popularnost i iskustvo uložiti u internet. Sanja se nada da će njezin projekt zaživjeti do sredine rujna, a početkom prosinca ostvarit će joj se san iz djetinjstva – da nastupi u mjuziklu. Naziv tog scensko-glazbenog djela je “Za dobra stara vremena”, libreto je napisala Željka Ogresta, a u njemu će se pjevati i plesati na najveće hitove Novih fosila što ih je skladao Rajko Dujmić. Do premijere Sanja namjerava skinuti još barem sedam kilograma.

Zašto ste ponovno na dijeti? – Prije četiri godine prestala sam pušiti i, kao većina bivših pušača, želju za cigaretama nadoknađivala sam hranom te sam u međuvremenu dobila 15 kilograma. U siječnju sam shvatila da to tako više neće ići jer 46 mi je godina, lagano mi već popuštaju koljena i zglobovi, a svaki kilogram viška mi je smrt za zdravlje. Tako je počela moja posljednja bespoštedna bitka protiv kilograma. Ne žurim, dala sam si rok do kraja godine da skinem tih 15 kilograma, a više od pola je već otišlo i ne vraća se.

Kojom metodom sada mršavite? – Iz prehrane sam izbacila ugljikohidrate, kruh i tjesteninu, a jedem samo lešo povrće i meso. Uz to redovito trčim, vježbam u teretani, vozim bicikl te odlazim na ručne masaže i tretmane LPG aparatima. No, to mršavljenje ide vrlo sporo, očito mi se metabolizam s godinama usporio i pretpostavljam da je to već nekakav pretklimakterij. Možda bi išlo malo brže da u ovih pet mjeseci nisam pucala po šavovima, a kad puknem, kad više ne mogu izdržati, onda “maznem” jumbo-pizzu.

Koliko sada imate kilograma? – Još previše. Žena u srednjim godinama ne bi smjela ići na minimalnu, nego na optimalnu kilažu, a mislim da bi 60 kilograma bio moj optimum i tome se polako približavam. Bilo bi bolesno da izgubim 15 kilograma u 30 dana.

Kako ste se rastali od RTL-a? – Mirno i bez ljutnje. Poslovno mi je to bilo najljepše, najispunjenije razdoblje nakon Novih fosila. Zadnje što sam snimila za RTL bile su tri emisije Sanja ostvaruje snove koje će, koliko čujem, biti emitirane ovo ljeto. Lobirala sam da se u program vrati Sanja talk show, za što nije bilo interesa. Žao mi je, ali nema ljutnje. Možda će moj talk show oživjeti na nekoj drugoj televiziji, a u međuvremenu ću se posvetiti svom internetskom portalu.

Otkud vi u internetskom biznisu? – Ta ideja je u meni sazrijevala posljednje dvije godine, vjerojatno zato što se nisam mogla izraziti na televiziji. Uz svoju djecu, tinejdžere Luku i Leu, shvatila sam da je internet sastavni dio života mlađih generacija i da postoji potpuno drugi svijet od ovog u kojem ja živim. Shvatila sam da preko interneta mlade mame razmjenjuju savjete i recepte, žene i muškarci se upoznaju, ljudi traže pomoć i zadovoljavaju većinu životnih potreba. Krenula sam sve to malo istraživati, razgovarati s ljudima, upoznavati se s informatičkim stručnjacima i u siječnju sam odlučila pokrenuti svoj internetski portal koji će uskoro biti u eksperimentalnoj fazi, a do jeseni će potpuno proraditi.

Kome je namijenjen Sanja portal.hr? – Roditeljima i njihovoj djeci, samohranim majkama i očevima, parovima, svima koji traže informaciju, savjet ili pomoć.

Koja je vaša uloga u tom projektu? – Ja neću biti samo zaštitno lice portala, nego ću i dosta toga pisati. U svojim ću se tekstovima osvrtati na aktualne društvene teme, pisat ću kako ja vidim odnose među partnerima, krizu srednjih godina i slične probleme.

Očekujete li neku zaradu? – Portal mora biti isplativ jer moram plaćati ljude koji to rade. Već je dosta tvrtki zainteresirano za reklamiranje na mom portalu, ali inzistiram da se dio od svakog plaćenog oglasa odvaja u humanitarne svrhe.

Napokon ćete i vi zaigrati u mjuziklu. Kakva je vaša uloga? – U mjuziklu “Za dobra stara vremena”, za koji je Željka Ogresta na pjesme Rajka Dujmića napisala izuzetno duhovit libreto, dobila sam ulogu direktorice glazbene škole u kojoj se događa jedna lijepa ljubavna priča. To je manja uloga, ali za mene veoma velika jer sam od djetinjstva željela nastupati u mjuziklu.

Zašto ste nakon dugo vremena promijenili frizuru? – Kažu da što je žena starija, to joj kosa treba biti kraća. Dugo sam razmišljala o novoj frizuri i napokon sam se odlučila za kratku, ljetnu frizuru za koju svi kažu da me pomlađuje. Ako je to istina, onda sam prezadovoljna.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta, ukoliko želite saznati više, pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 755 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
19. travanj 2024 06:35