TONY CETINSKI

Moj je život u ženinim rukama

Za Tonyja Cetinskog i njegovu publiku nema krize niti recesije. Budući da je u samo dva tjedna rasprodano 18.000 ulaznica za njegov Furia Tour koncert 23. svibnja u Areni Zagreb, Tony se odvažio u istoj dvorani održati još jedan – 24. svibnja. Dva dana zaredom puniti zagrebačku Arenu, to zaista mogu samo najveće pjevačke zvijezde pa je Tony Cetinski, koji ove godine slavi dva desetljeća karijere, s pravom ponosan na te koncerte koje smatra krunom svog estradnog jubileja.

Tony će 31. svibnja proslaviti još jedan jubilej – 40. rođendan – a ovu će godinu pamtiti i po nagradi Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu, ali i po rođenju kćerkice Pije koja je svijet ugledala 13. siječnja u Rijeci. Ponosni tata nedavno je na lijevom ramenu istetovirao inicijale svoje djece, sina Christiana (11) iz prvog braka s Antonelom Butigan, i Pije, koju je dobio u braku s menadžericom Ivanom Nobilo Cetinski (32).

Koliko vam je Pia promijenila život? – Jako mi je promijenila život, ali moja žena se maksimalno trudi kako bi me rasteretila da ne moram baš stalno biti s Pijom, da vikendom mogu odlaziti na gaže i slobodno raditi svoj posao. Kroz tjedan, kad nemam toliko obveza, izmjenjujemo se u brizi oko djeteta.

Kad vas je netko zadnji put nazvao vašim punim imenom Anthony? – Ne mogu se sjetiti. No, tko god vidi moju osobnu iskaznicu u kojoj piše Anthony, čudno me gleda.

Koliko je Pia narasla? – Raste, bubri, dobro napreduje. Žao mi je što je još premala da bi me doživjela u Areni. Nadam se da ću, kad naraste, barem još jednom moći napuniti tu dvoranu pa da i ona dođe gledati svoga tatu, kao što to radi Christian.

Hoće li Christian doći na vaš zagrebački koncert? – Kiko će doći u Arenu, kao što je bio i na koncertu u Puli, gdje sam lani započeo turneju. On prati sve što radim. Lijepo je djetetu biti centar svijeta, kao što je lijepo i da ti je dijete centar svijeta.

Kako je Christian reagirao kad je prvi put vidio sestricu? – Piju je vidio čim je došla iz rodilišta i prema njoj se odmah postavio zaštitnički. Znam da će je kao stariji brat uvijek štititi i čuvati. On je takav tip, inače štiti curice u školi.

Besplatni download dueta Borisa Novkovića i Tonyja Cetinskog

Razgovarate li sa svojom bivšom suprugom i dalje samo preko odvjetnika? – To je bilo nekad. Vrijeme čini svoje i sada svi skupa super funkcioniramo. Ne moramo više komunicirati preko odvjetnika.

Jeste li vi, Tony Cetinski, papučar? – Istina je da doma imam velike papuče, ali moja je zadnja. Uvijek na kraju kažem: “Da, draga”. Šalu na stranu, nije to papučarski nego saveznički odnos. Ako je muškarac koji sa svojom ženom ima ravnopravan odnos papučar, onda sam i ja papučar. Osim toga, više nemamo samo jednu nego tri kase, ravnopravno podijeljene, pa sad i ja imam svoj ključ od kase. Ivana nije htjela da budete uz nju u rađaonici jer “porođaj nije seksi prizor”.

S kim se više svađate – sa suprugom ili s menadžericom? – Manje se svađamo kao menadžerica i pjevač, tu me je bolje istrenirala. Nešto više se svađamo kao muž i žena, ali to je više “štelanje” ventila nego prava svađa. Mi stalno imamo ta neka “štelanja”, iako ih sad ima manje nego prije, jer ja sam se naučio nekim stvarima u životu, a i ona je malo ostarjela. Zreliji smo par, tako da je tih svađa sve manje i više nisu tolikog intenziteta. Naravno, oboje imamo jak ego pa zbog toga ponekad dolazi do nerazumijevanja, ali to su normalne stvari. Najgore je kad uopće nema svađe, onda nema ni veze.

Tko prvi popusti? – Kao što sam već rekao, moja je uvijek zadnja: “Da, draga”. To je najjednostavniji put do bračne sreće.

VI PITATE: Saznajte sve o Tonyju

Vaša majka Vinka jednom davno poželjela vam je ženu koja nije posesivna, koja će vas poticati, podupirati i pružiti vam mogućnost da se dalje razvijate. Jeste li sve to našli u Ivani? – Baš mi je drago to što želi moja mama, ali ja nisam tražio ženu koja bi zadovoljila njezine kriterije, nego moje. Jako mi je drago da sam u Ivani našao osobu koja mi u svemu odgovara i da je ona to isto našla u meni. To je najvažnije. Roditelji ne moraju uvijek biti zadovoljni, iako je u našem slučaju sve super, svi se jako dobro slažemo.

Koliko još dugo mislite ostati na sceni? – Zamislite da sa 60 godina moram pjevati “Blago onom tko te ima”. Ja bih se ubio. Mislim da ću izdržati još 10-15 godina. Kad osjetim da sam počeo zamarati publiku, maknut ću se i neću dosađivati ljudima pričama iz davnina kako sam ja nekad bio legenda i punio dvorane. Znat ću se povući na vrijeme. Želja mi je da i tada ostanem blizu glazbe, da pišem pjesme i budem podrška mlađim kolegama.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite saznati više, pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 749 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
28. travanj 2024 09:32