DJEVOJKE RUKOMETAŠA

Moj je Domagoj pažljiv i emotivan

Dok petnaest tisuća gledatelja u prepunoj zagrebačkoj Areni izvikuje ime našeg rukometnog reprezentativca Domagoja Duvnjaka, najviše razloga za ponos i sreću imaju njegovi roditelji Ivan i Ivanka te djevojka Lucija Žulj, 20-godišnja studentica socijalnog rada na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

Odjevena u originalni dres naše rukometne reprezentacije s brojem pet na leđima, kakav na terenu nosi i njezin dragi, Lucija Žulj od prve do posljednje minute strepi za svaki potez svog Domagoja i njegovih kolega. Pratila ga je i lani u Norveškoj, gdje je naša reprezentacija osvojila drugo mjesto na Europskom prvenstvu, a nakon dodjele medalja prva mu je poljupcem čestitala na velikom uspjehu. I ovaj put se nada medalji, po mogućnosti zlatnoj, jer dečki, kaže, sasvim sigurno zaslužuju nagradu za toliki trud i odricanja.

Upoznali su se u đakovačkoj gimnaziji, gdje su išli u isti razred, a kad su prije tri i pol godine shvatili da na nastavi gube koncentraciju jer se stalno pogledavaju, napokon su i prohodali. Luciju je privukao Domagojev karakter, jer se tako pažljiv, emotivan i kulturan dečko, tvrdi, rijetko sreće. Godinu dana silom prilika živjeli su razdvojeno: Domagoj Duvnjak je u rujnu 2006. stigao iz Đakova u metropolu, jer je potpisao ugovor s rukometnim klubom Zagreb, a Lucija je ostala u Đakovu kako bi maturirala. No, ni to nije ugrozilo njihovu ljubav.

– Svaki slobodan vikend provodio sam tada s curom i društvom u Đakovu. Jedan prijatelj mi je radio u kafiću, pa smo išli do njega na kavu. Kako sam nepušač, smeta mi duhanski dim pa nisam ljubitelj diskoteka – kaže Domagoj Duvnjak, koji sa svojom djevojkom živi od 2007., otkako je ona stigla u Zagreb na studij socijalnog rada. Njen otac, autoprijevoznik Ante Žulj, kaže da je to bila velika Lucijina želja jer je oduvijek imala potrebu pomagati drugima. Uz njene obveze na fakultetu i Domagojeve intenzivne treninge, zajedničke su im tek večeri, koje obično provode kod kuće ili u društvu prijatelja. Iako teško podnosi Domagojeve karantene, što je sastavni dio klupskih i reprezentativnih priprema uoči velikih natjecanja, Lucija na sve to zaboravi kad njezin dečko postigne dobre rezultate. I nakon tjedana izbivanja napokon stigne kući.

Kruno Petrinović

Linker
29. travanj 2024 03:41