NEZAKONITO UBIJANJE

Mohamed al Fayed: Princeza Diana je ubijena

Nakon kraljevskog vjenčanja dolazi i kraljevski skandal. Tako je najlakše najaviti film „Unlawful Killing“ (Nezakonito ubijanje) koji je i prije prikazivanja podigao veliku prašinu u Cannesu. Naime, riječ je o dokumentarcu o smrti princeze Diane i njezinog dečka Dodija Fayeda, odnosno o pokušaju da se zataška „prava istina“ o njihovoj pogibelji u prometnoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997. godine. ­ – „Unlawful Killing će svima kazati što se doista događalo za vrijeme šestomjesečne istrage. Film savršeno pokazuje kako mi je bilo izdržati tjedne i mjesece slušanja bolnih dokaza da su moj sin i princeza ubijeni – kazao je milijunaš Mohamed al Fayed , koji je ujedno i producent filma te će i u Cannesu promovirati film. Re­žiju, pak, potpisuje poznati glumac, komičar i dokumentarist Keith Allen, inače otac pjevačice Lilly Allen, koji je posvetio tri godine svojeg života stvaranju ovog filma. Jedno od njegovih otkrića je i Dianino pismo, napisano četiri godine prije smrti, u kojem tvrdi da će ju princ Charles dati ubiti u – automobilskoj nesreći.­

­ ­­

– Svato tko je bio u sudnici 73 Kraljevskoga suda mogao je bez sumnje vidjeti da je princeza mogla biti spašena da je francuska Hitna pomoć drugačije reagirala – s gorčinom je kazao Al Fayed, koji se ne miri sa zaključkom istrage da je za nesreću kriv vozač Henri Paul, jer je vozio u alkoholiziranom stanju.

– Nema sumnje da je nalaz njegove krvi podmetnut – uvjeren je Mohamed Al Fayed. Samo nekoliko tjedana nakon vjenčanja princa Williama, najstarijeg sina princeze Diane, ovaj film nije najbolje dočekan u kraljevskoj obitelji. Iako službeno ne žele govoriti o njemu, neslužbeno je medijima s britanskoga dvora poručeno da su šokirani filmom.

Zanimljivo je da zasad film neće biti prikazivan u britanskim kinima, jer je redatelj Keith Allen odbio izbaciti iz dokumentarca sporne dijelove, za koje su njegovi od­vjetnici procijenili da bi mogli biti utuživi­.

Josip Jurčić

Linker
29. travanj 2024 16:11