MADONNA I LOURDES LEON

Modno usklađene prijateljice

Kad su se Madonna i njezina kći Lourdes Leon prije nekoliko mjeseci pojavile na njujorškoj premijeri mjuzikla “Nine”, svi su prokomentirali – kakva majka, takva kći. Kraljica popa pojavila se u crnom korzetu i sa srebrnim križem oko vrata, što je podsjetilo na njezin izgled u spotu “Like A Prayer” s kraja osamdesetih. A njezina 13-godišnja kći također je bila pomalo retro u kožnatoj crnoj jakni kakvu voli nositi i Madonna, i s maminim omiljenim modnim dodacima – čipkastim rukavicama i lancima. Madonna je kćer nježno držala pod ruku i nije se obazirala na komentare, a nadugo zatim objavila je da su svoju modnu usklađenost odlučile pretvoriti i u unosan posao kreirajući mladenačku modnu liniju Material Girl.

Kolekcija nazvana prema hitu s Madonnina albuma “Like A Virgin” trebala bi se pojaviti ovo ljeto u dvjestotinjak dućana američke robne kuće Macy’s, a pjevačica koja je dosad prodala oko 200 milijuna ploča, kaže da je bila samo mala pomoć kćeri u njezinim prvim kreatorskim koracima. Išla je s njom na razne poslovne sastanke, ali je sjedila, kako kaže, po strani i pisala poruke na svom blackberryju, dok je sve ostalo obavila njezina 14-godišnja Lola.

Prije nekoliko godina Maxine Lucille File, američka analitičarka ponašanja i stručnjakinja za govor tijela, izjavila je da se primjećuje kako Lourdes ulazi u početnu fazu svoje ženstvenosti te da Madonni u sljedećih nekoliko godina želi svu sreću.

Jer bi njezina mezimica u pubertetu mogla postati divlja buntovnica, pa će mama imati s njom mnogo posla. No, dosad Lourdes nije pokazala znakove prevelikog buntovništva, osim što je nekoliko puta isplazila jezik paparazzima koji su je pratili po New Yorku. Ali zato sve više daje do znanja da joj je mama modni uzor pa nosi šeširiće, čizme s vezicama, majice s printovima, trenirke, rukavice, kožnate jakne, a i sunčane naočale su joj velika slabost.

Povratak u školske klupe – Lola je odmalena pokazivala smisao za modu, a osobito ju je u tome poticala moja prijateljica Stella McCartney. Ona joj je čak donosila materijale da bi iskrojila nešto što je zamislila. Ja sam se već prije tri godine okušala u modnom biznisu, kreirajući kolekciju M By Madonna, jer si kao 13-godišnja djevojčica nisam mogla priuštiti dizajnerske stvari pa znam kako je to željeti biti lijepo odjeven u tim godinama. Material Girl je naš zajednički projekt i veselim mu se – kaže 51-godišnja pjevačica te dodaje kako je kolekcija inspirirana tinejdžerima koji s njezinom kćeri idu na balet i tečajeve hip hopa i radni joj je naziv Povratak u školske klupe. Pojedini komadi stajat će od 12 do 40 dolara.

Madonna priznaje da i ne pokušava utjecati na ukus svoje kćeri. Dapače, priznaje da je i sama imala modnih promašaja – od frizura do ljubičaste šminke – ali da sve te faze svatko mora proći. Kao i svakoj mami, najvažnije joj je da Lourdes bude dobra učenica u školi scenskih umjetnosti, ali ne isključuje je ni iz svog posla. Pa je tako na njezinoj posljednjoj turneji Lola odijevala sve plesače.

– Otvoreno kažem Loli što mi je cool, a što mi nije cool, ali samo je njezina stvar što će kupiti ili odjenuti – kaže vrlo galantna mama koja navodno svojoj kćeri tjedno daje 11.000 dolara za džeparac. – No, rado mi zaviri u ormar i često shvatim da su mi “nestale” Diorove cipele, neka skupa torbica, jedine traperice koje mi dobro pristaju. Pokušavam i sakriti od nje neke stvari koje su mi drage, ali ona ih uvijek nekako pronađe…

Diana Šetka

Linker
25. travanj 2024 21:50