POČETAK SURADNJE

Modno prijateljstvo Borne Rajić i Judite Franković

U starom pariškom hotelu Le Meurice, na adresi Rue de Rivoli 228, točno preko puta Louvrea i ulaza u park Tuileries, prošli je vikend dizajnerica Borna Rajić snimala kratki reklamni film za kolekciju proljeće-ljeto 2013., nedavno prikazanu i na Cro A Porteru.

– Ne pratim baš medijsku scenu u Hrvatskoj i ne poznajem dobro osobe iz javnog života, ali Juditu Franković sam primijetila prije godinu dana, listajući Gloriju u kojoj se pisalo o mojem boravku u Sarajevu. U istom broju bio je i intervju s mladom glumicom čiji su mi stavovi bili vrlo bliski, a pojava izuzetno intrigantna. Kada sam razmišljala tko bi najbolje utjelovio ženu iz moje modne priče za sljedeću sezonu, odmah sam se sjetila nje – objašnjava Borna Rajić, čija je kolekcija Pink Flamingo inspirirana modom iz nekih prošlih vremena, ponajviše stilom francuske aristokracije 20-ih godina prošlog stoljeća.

A Judita, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za ulogu u predstavi “Judith French” i zvijezda filma “Ćaća” Dalibora Matanića, priznaje da je i prije nego što je Borna Rajić s njom kontaktirala, primijetila njezinu kolekciju na Cro A Porteru te je mnoge modele poželjela i sama odjenuti.

Napisao Nenad Korkut Snimio Šime Eškinja

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o modnoj suradnji Borne Rajić i Judite Franković, a cijela priča dostupna je u novom broju časopisa Gloria (br. 932) ili u PDF izdanju.

Linker
29. travanj 2024 19:12