BEZ TRAGA

Modni mogul Vittorio Missoni nestao kraj obale Venezuele

Protekli petak donio je veliku brigu u obitelj Missoni, vlasnike talijanskog obiteljskog modnog brenda, kada je objavljena vijest da je avion u kojem je bio Vittorio Missoni, voditelj njihovih poslovnih operacija, nestao bez traga.

Vittorio Missoni i supruga Maurizia Castiglioni bili su na odmoru s prijateljima na venezuelanskom otoku Los Roques, a malenim avionom poletjeli su natrag prema Caracasu. Lokalne vlasti nastavljaju potragu koja do sada nije dala rezultate, a obitelj Missoni sastala se u gradiću Sumirago podno talijanskih Alpa gdje čeka vijesti, dok je Vittorijev brat Luca Missoni otputovao u Venezuelu, navodi The New York Times.

Vittorio, Angela, Ottavio, Rosita i Ottavio ml. – obitelj Missoni na okupu prije 2 godine. Foto AFP.

– Molim vas da nam pomognete pronaći mojeg oca – napisao je 6. siječnja Ottavio Missoni ml., Vittorijev sin, na Twitteru. Njegova teta Angela dodala je u ponedjeljak putem istog servisa da vjeruju kako su svi i dalje živi te ponovila poziv za pomoć u njihovom pronalasku.

Missoni je modna tvrtka koja se proslavila svojim kaleidoskopskim linijama, a upravo je rad 58-godišnjeg Vittorija, brata Luce i sestre Angele zaslužan za streloviti razvoj u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Tvrtku su pokrenuli Ottavio Missoni i njegova supruga Rosita 1953. Danas u 92. godini, Ottavio je rođen u Dubrovniku kao sin talijanskog kapetana i dalmatinske plemenitašice.

Linker
01. svibanj 2024 21:47