LINDSAY LOHAN

Modni debi postao noćna mora

Nakon što je prikupila poveći broj negativnih kritika u svojoj filmskoj i glazbenoj karijeri, Lindsay Lohan (23) istim je putem krenula i u modni svijet. Naime, njezina prva modna kolekcija, nastala u suradnji sa španjolskom dizajnericom Estrellom Archs za Ungaro, predstavljena je ovoga vikenda na Pariškom tjednu mode, a modni kritičari su ujedinjeni u ocjeni da je prikazano – katastrofalno.

– Revija je bila zabavna, ali teško je odgonetnuti kakve veze prikazano ima s imenom koje je nekad bilo sinonim za eleganciju i parišku sofisticiranost – napisala je tako Susannah Frankel, modna kritičarka britanskog Independenta.

Svoju kolekciju Lohan je nakrcala srčekima, no ljubavi u Parizu nije dobila. Njezine infantilne igre s bojama i oblicima samo su posprdno ismijane.

– Puno srčeka, a malo duše – jedan je od zanimljivijih komentara na Ungarovu reviju.

Iako su svi počeli bacati otrovne strelice prema bivšoj tinejdžerskoj zvijezdi, koja je danas poznatija po skandalima, pitanje je koliko ona to zaslužuje. Kolekcija je nastala u suradnji s renomiranom dizajnericom Estrellom Archs, koja je svojim talentom morala na vrijeme upozoriti glumicu što nije dobro u njihovim kreacijama. No, kako je priznao i sam Mounir Moufarrige, direktor Ungara, angažman posrnule glumačke zvijezde nije bio umjetnički, već komercijalni potez.

– Ljudi su se zainteresirali, a naš posao je da prodajemo – kazao je Moufarrige.

Nakon što je zainteresiranost prošla, a negativne kritike nahrupile, očito je da Lindsay neće tako skoro dobiti novu ponudu za modnu kolekciju. I to samo par tjedana nakon što je izjavila:

– Raditi za Ungaro je ispunjenje mojih snova.

Ponekad se snovi, na žalost, pretvore u noćnu moru.

Josip Jurčić

Linker
16. travanj 2024 22:34