MILAN, ITALY - FEBRUARY 26: A model walks the runway at the Prada Autumn Winter 2015 fashion show during Milan Fashion Week on February 26, 2015 in Milan, Italy. (Photo by Catwalking/Getty Images)
PASTELNA STILSKA BAJKA

Modne boje godine - ružičasta i svijetloplava

Žena koja se istodobno želi doimati nježno i odlučno, biti romantična, a opet samosvojna, odabrat će modne boje godine: svijetloplavu i ružičastu.

Kao najveći svjetski proizvođač bojila za tkanine, američka tvrtka Pantone postala je arbitar u određivanju hit nijansi u odjeći i modnim detaljima, ali i u šminki i uređenju interijera. A ove, 2016., bojom godine nije proglasila jednu nego dvije; Rose Quartz i Serenity. Ružičasta i plava, jedna topla, druga hladna, no obje pastelne, odmah su asocirale na odabir za tek rođene djevojčice i dječake. No prema priopćenju Instituta Pantone, te baby nijanse u garderobi žene dobivaju novu ulogu – pomoći će joj da izrazi svoju osobnost.

– Spoj tih dviju boja, osim što na svoj način unosi harmoniju u stresnu svakodnevicu, također ‘zagovara’ i opuštajući način života, ali i rodnu i spolnu jednakost – objasnili su u Pantoneu svoj odabir boja godine. Isti se sklad, osim u elegantnim kombinacijama kuće Prada, može postići i u sportskom stilu – kao što je svojom kolekcijom pokazala japanska marka Mikibana, inspirirana imidžem tokijskih tzv. Harajuku djevojaka.

Napisala Anela Martinović; Odabrala Ivana Pavić; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
26. travanj 2024 17:10