ZA ODRASLE KLINCE

Modna kolekcija inspirirana Pričom o igračkama

­U po­sljednjih dvadesetak godina animirani filmovi više nisu užitak samo za djecu već i za odrasle, pa nije čudno što je modna kuća Bossini odlučila inspiraciju za novu kolekciju pronaći u hvaljenom crtiću “Priča o igračkama”. Da to nije samo mala posveta, već ozbiljan posao, pokazuje i činjenica da su napravljene kolekcije za muškarce, žene i djecu, a ponuđeni su i brojni modni dodaci – od šalova preko torbi do papuča.

Prvi dugometražni film danas iznimno cijenjenog studija Pixar, kojeg je jedan od osnivača i pokojni Steve Jobs , “Priča o igračkama” promijenio je klasično poimanje animacije kada se pojavio sredinom 90-ih. Potiskivanje klasične animacije i uvođenje kompjutora kao uobičajenog alata u crtačke sobe zasluge su Johna Lassetera, koji se zbog svojih zamisli prethodno razišao s Disneyjem u kojem su se stari animatori bojali promjena.

Od tada do danas Pixar je uz Lassetera (“Priča o igračkama 1 i 2”, “Auti 1 i 2”) afirmirao niz uspješnih redatelja, kao što su Andrew Stanton (“U potrazi za Nemom”, “WALL-E”) i Pete Docter (“Čudovišta iz ormara”, “Nebesa”).

Posljednji, treći film franšize “Priča o igračkama” u režiji Leeja Unkricha ostvario je najveću zaradu u povijesti animacije i najveći filmski dohodak 2010. godine, preko milijardu dolara.

Kako je Pixar u međuvremenu spojen s Disneyjem, ali sada kao dominantna kompanija, kolekcija će se prodavati upravo u Disneyjevim trgovinama, ali po sadašnjim planovima moći će se pronaći samo u Japanu.

­

Linker
25. travanj 2024 21:23