NOVA KOLEKCIJA

Modna igra povijesti i budućnosti

Izložba Fashion Forward – 300 godina mode bila je nadahnuće za novu kolekciju Conscious Exclusive koja spaja duh povijesti sa suvremenošću.

Švedski brand H&M predstavio je kolekciju izrađenu od inovativnih održivih materijala koja će biti dostupna u 180 trgovina širom svijeta.

– Bogato ukrašena kolekcija sastoji se od slojeva, oblika i tekstura i zaokružena je intenzivnim dekorativnim modnim dodacima i nakitom nadahnutim art-decom-om – otkrila je Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u, a u novoj kolekciji mjesto su pronašle i tri vjenčanice.

Dizajneri popularnog high street branda inspiraciju su potražili u ključnim artiklima iz posljednja tri desetljeća visoke mode, a nova kolekcija posebna je i po korištenju novih inovativnih materijala kao što su biseri i imitacija dragog kamenja, izrađeni od recikliranog stakla i Denimita – materijala proizvedenog od recikliranog iznošenog trapera.

– Jedan od omiljenih artikala iz ove kolekcije mi je asimetrična mini haljina nadahnuta slikom Gustavea Moreaua. Obožavam tu kombinaciju osviještenosti, održive tkanine i starih slika – kaže Julia Restoin Roitfeld, zaštitno lice kampanje, inače kći Carine Roitfeld, bivše urednice francuskog Voguea koja danas ima vlastiti modni časopis CR.

H&M je ekskluzivni pokrovitelj izložbe “Fashion Forward – 300 godina mode” u Muzeju primijenjene umjetnosti, a cijela kolekcija bit će dostupna od 7. travnja.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
26. travanj 2024 16:12