Sipa
TAKO TO RADE FRANCUSKINJE

Moda, ljepota i street style na francuski način

Sutra je posljednji dan Pariškog tjedna mode koji je još jednom pokazao zašto je jedan od najcjenjenijih i najpraćenijih modnih događanja. Nakon što je okupio sve poznate zvijezde koje drže do mode i stila, na red je došlo i da se oda počast samim Francuskinjama koje utjelovljuju modu, kao malo koja druga nacija.

Savršeno dotjerane, besprijekornog tena i zavidne linije, Francuskinje uvijek iznova intrigiraju svojim odnosom prema zdravlju, ljepoti i modi. Od najranijih dana, Francuskinje od svojih majki uče tajne o njezi kože i tijela!

Otkrivamo tajne francuske ljepote te vas potičemo da ih usvojite i osjećate se dobro u svojoj koži.

1. Bavite se tjelesnom aktivnošću Tajna vitke linije svake Francuskinje je šetnja! Pokušajte što više hodati jer ćete zahvaljujući tomu lakše održati liniju, ali ćete šetnjom dobiti i ono zdravo, prirodno rumenilo.

2. Mjesečna detoksikacija U svoj mjesečni planer obavezno uvedite trodnevni ili barem jednodnevni plan detoksikacije; zeleni čaj, lagane juhe od povrća, voće i prirodni sokovi neka se redovito nađu na vašemu meniju. Francuskinje su poznate po zdravoj prehrani i to je tajna njihove savršene kože.

3. Budite i osjećajte se sexy “Imale u životu muškarca ili ne, počnite živjeti život kao da vas strast čeka odmah iza ugla. Očistite kuću, stavite mirisne svijeće nadohvat ruke i uvijek nosite lijepo donje rublje. I ne zaboravite riješiti se suvišnih dlačica” savjetuje Jamie Cat Callan, autorica knjige Zašto Francuskinje ne spavaju same . “Ako ste u sretnom braku, planirajte romantično iznenađenje za sebe i supruga. Ne zaboravite, ne smijete se previše truditi. Jednostavno uživajte!” ističe autorica.

4. Masaže lica Francuskinje si redovito priušte masažu lica nakon koje se, tvrde, osjećaju preporođeno. Ukoliko nemate vremena ili si ne možete priuštiti masažu lica, posvetite malo više vremena umivanju nakon kojega kružnim pokretima umasirajte hidratantnu kremu za lice ili serum.

5. Izbjegavajte vodu iz slavine Čini se kako Francuskinje zaziru od vode iz slavine pa ju pod svaku cijenu izbjegavaju. Zato se Francuskinje trude lice njegovati termalnim vodama u spreju, hidratantnim kremama i micelarnim otopinama.Također uvijek naglašavaju kako se nije dobro umivati vrućom vodom jer ona širi krvne žile te se koža s vremenom opušta i isušuje.

6. Važno je piti puno tekućine Francuskinje piju čašu vode ujutro, čašu prije spavanja te od šest do osam tijekom dana. Kako bi potaknule cirkulaciju, tuširaju se hladnom vodom, odnosno prvo toplom jer otvara pore, a zatim hladnom jer ih zatvara.

I za kraj, priuštite sebi užitke kad god to možete, jer kako kažu Francuskinje: „Nema ničeg lošeg u tome da si uljepšamo život.”

Koliko su odvažne i hrabre u svojim odjevnim kombinacijama, pogledajte u velikoj fotogaleriji koju smo vam pripremili.

Linker
19. travanj 2024 11:19