EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Moamer Kasumović: Moje utočište na Sandžaku

Dobrodošli u moj djelić zemaljskog raja – tako je novinare Glorije sarajevski glumac Moamer Kasumović dočekao ispred kuće svojih roditelja u Bijelom Polju, najvećem gradu u crnogorskom dijelu Sandžaka. Na prvi pogled jasan je smisao njegovih riječi: uz žubor rijeke Bistrice, koja izvire desetak kilometara dalje u vrletima Đalovića klisure – omiljenog odredišta planinara i avanturista – njegova je majka Vesna u svojoj kućici iz snova pripravljala pastrve na žaru, koje uzgaja zajedno sa suprugom Mevludimom.

Susjedna seoska imanja sa stogovima sijena u dvorištima, okupana kasnim poslijepodnevnim suncem, upotpunjavala su doživljaj. Iako već četrnaest godina živi u Sarajevu, gdje je završio srednju školu i studij glume, 28-godišnja zvijezda TV serijala “Lud, zbunjen, normalan”, u kojem mu je pripala uloga jedinog “normalnog” člana otkačene obitelji Fazlinović – studenta medicine Damira – Bijelo Polje smatra svojim domom.

– To je moje utočište gdje punim baterije nakon svakog bloka snimanja serijala “Lud, zbunjen, normalan”: roditeljska ljubav i pažnja, svjež planinski zrak, bistra izvorska voda i domaća hrana idealna su kombinacija za moj savršeni odmor. Sva sreća da imam izvrstan metabolizam pa me se ništa ne prima, koliko god da pojedem. Inače bih se svaki put od mamine kuhinje udebljao barem pet kilograma i morao na dijetu – smije se Moamer i dodaje kako se u Sarajevo uvijek vrati s mnogo bolnijim uspomenama – izranjavanih ruku. Riječne su pastrve snažne ribe iznimno oštrih zubi te mu svaki put izgrizu zapešća kad ih vadi iz vode.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o zemaljskom raju glumca Moamera Kasumovića pričitajte u aktualnom broju Glorije (br. 823), koji je na kioscima, ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
13. travanj 2024 20:58