50. SPLITSKI FESTIVAL

Mladen Grdović: Sad će me Brankica ubiti

Na Prokurativama, gdje se Splitski festival tradicionalno održava već 50. godinu, sinoć se najviše “šuškalo” oko otkazivanja nastupa gradonačelnika Željka Keruma, koji je trebao otpjevati “Ništa kontra Splita”. S jedne strane govori se da se prehladio i da zbog bolnog grla nije htio da njegovi sugrađani pate u publici, no, iako je mjesecima bio najavljivan kao festivalska atrakcija, priča se i da je sam odustao – ne želeći takav publicitet, ali i da netko marketinški koristi njegovo ime. No, kao dostojna zamjena nastupio je njegov zamjenik Jure Šundov s pjesmom “Kome bi šumilo more moje sinje”, što je publika pozdravila pljeskom, kao i duete Nike Bulića i Đanija Stipaničeva u “Bokeljskoj noći”, Rade Šerbedžije i Kemala Montena u “Kud plovi ovaj brod” i bivšeg nogometaša Ivice Hlevnjaka i Matka Jelavića u “La musica di notte”, dok je Marko Perković Thompson otpjevao svoj stari hit “Zmija me za srce ugrizla”.

A Mladena Grdovića nije za srce ugrizla zmija, ali zato ima problema s nogama zbog, kako je izjavio, trčanja za ženama. I dalje dežurni festivalski zabavljač pojavio se bez supruge Brankice, u vrlo veselom stanju, pa su ga pridržavali prijatelji ili čak novinari.

– Vi novinari me pratite kao da sam vam kućni ljubimac, a ja sam prema vama dobar. Evo me koljeno boli od trčanja po škrapama za ženama i za ljubavnicom. Sad će me Brankica ubiti kad ovo čuje – šalio se Grdović, pritom ne pazeći na onu: “što trijezan misli….” .

Marijana Marinović

Linker
26. travanj 2024 01:47