ŠIRIMO LJUBAV

'Mjesto za poljubac' – nova turistička atrakcija u Zagrebu

Zagreb je proslavio Međunarodni dan ljubljenja službenim otvorenjem ‘Mjesta za poljubac’ na vidikovcu ispred kule Lotrščak na Gornjem gradu.

‘Mjesto za poljubac’ nalazi se na vrlo atraktivnoj lokaciji za fotografiranje na kojoj će svakodnevno nastajati i brojne fotografije koje će, zajedno s prizorima Zagreba, putovati svijetom i preko društvenih mreža.

Riječ je o mjestu koje će dodatno obogatiti turistički sadržaj Zagreba, a osmislila ga je Coca-Cola u sklopu svojega projekta „Poljubi za radost“, kojim slave 100 godina legendarne bočice Coca-Cole te dijeljenje poljubaca, ljubljenje i ljubav općenito.

S ciljem poticanja na proslavu poljubaca i ljubavi te želeći Zagrepčanima i svim posjetiteljima grada osigurati posebno i prepoznatljivo mjesto predviđeno za razmjenu poljubaca, Coca-Cola je otvorila „Mjesto za poljubac”. Projekt su podržali i Institut za turizam i Turistička zajednica Grada Zagreba, koja će informacije o „Mjestu za poljubac” uvrstiti u svoje promidžbene materijale i vodiče.

– Iznimno smo zadovoljni što su nam podršku pružili i Turistička zajednica grada Zagreba i Institut za turizam pa smo sigurni da će naše Mjesto za poljubac postati nezaobilazna turistička atrakcija u Zagrebu. Na taj način želimo pridonijeti promociji hrvatske metropole u svijetu, ali i promociji poljubaca koji su glavna tema stote obljetnice jedinstvene Coca-Coline bočice koju obilježavamo ove godine – istaknula je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtki Coca-Cola Adria.

Projekt su podržali i Institut za turizam i Turistička zajednica Grada Zagreba, a na otvorenju su prve poljupce na Mjestu za ljubljenje podijelili Mirna Medaković i njezin suprug Hrvoje Stepinac, Iva Šulentić, Ana Miščević, Marija Borić, Ana Stunić, Petra Kurtela, kao i brojni turisti koji su se zatekli u obilasku Gornjeg grada.

Dodala je da će, s obzirom na to da se „Mjesto za poljubac” nalazi na zaista atraktivnoj lokaciji za fotografiranje, na njemu svakodnevno nastajati i brojne fotografije koje će se, zajedno s prizorima Zagreba, širiti svijetom i preko društvenih mreža s hashtagom #poljubizaradost i #kissingspot.

Coca-Cola ove godine obilježava stotinu godina od nastanka svoje izvorne bočice prepoznatljive po oblinama i konturama, zahvaljujući kojima je i postala jedinstvenom ikonom diljem svijeta. Projekt pod nazivom „Poljubi za radost“, kojim se obilježava stotinu godina najprepoznatljivije boce na svijetu, sadržava niz zanimljivih događanja u više od 130 država. U Hrvatskoj se prvo događanje u povodu ove proslave održalo u Zagrebu 30. travnja na Cvjetnom trgu, a događanja su se nastavila u Osijeku, Rijeci, Splitu te u drugim hrvatskim gradovima.

Tko se sve od poznatih ljubio u Zagrebu na ‘Mjestu za poljubac’ pogledajte u fotogaleriji.

Linker
15. travanj 2024 20:17