PORIN

Mišo Kovač: Kako sam napakostio Lepoj Breni

Bolje ikad nego nikad – zaključio je Mišo Kovač , dobitnik Porina za životno djelo na tiskovnoj konferenciji u hotelu Milenij u Opatiji. Legenda hrvatske estrade, koja je u karijeri prodala više od 20 milijuna albuma, nagrađen je za životni opus zajedno s članovima grupe Time i Stjepanom Mihaljincem, a Želimir Babogredac mu je u ime diskografske kuće Croatia Records uručio priznanja za dijamantnu i zlatnu nakladu.

No, legendarni Miso nije samo izazvao poštovanje brojnim hitovima iz svoje glazbene karijere, nego je bio i glavni zabavljač na presici: ispričao je kako je izlobirao da Danijel Popović s pjesmom “Đuli” pobijedi na Jugoviziji, a sve to samo da napakosti Lepoj Breni.

– Brenini su govorili da ću ja bit’ prvi i da je sve namišteno, a onda sam ja iz dišpeta nazvao svoje ljude u Skopju i Prištini i oni su rekli da što Mišo kaže da će napraviti. I tako su dali po 12 poena malom Danijelu, a kad je pobijedio došao sam Breni, nasmijao se i rekao: “Šta ste mene mislili zaj***?”

Mišini obožavatelji mogu uživati i u 100 njegovih hitova koji su objavljeni u boxu od pet CD-a, ali i večeras kad će pjevač uživo zapjevati na 19. dodjeli diskografske nagrade Porin u dvorani riječkog centra Zamet. Osim njega nastupit će i drugi izvođači, od kojih su mnogi nominirani za Porina: Goran Bare i Majke, TBF, Massimo , Nina Badrić , Vatra i Damir Urban, Klapa Cambi, Tamara Obrovac , Psihomodo pop, Jacques Houdek i Opća opasnost. Marijana Marinović

Linker
07. travanj 2024 05:45