RAZOTKRIVANJE

Miroslav Škoro: Ja sam kao misica - želim samo mir

Gdje najradije ljetujete? – Na svojoj terasi u Zagrebu, blizu roštilja. A zamišljam idealno ljetovanje na Dravi i Dunavu, u čamcu.

Plivate li bolje prsno ili leđno? – Najbolje plutam.

Jeste li s Danijelom Martinović dogovorili repertoar za nastup na Westgate Shopping & Music Festu početkom rujna? – Već smo radili zajedno pa neke finte imamo uvježbane, a čim se vratim u Zagreb, isprobat ćemo još nekoliko trikova.

Hoćete li spojiti ugodno s korisnim, pa odmah obaviti i shopping? – Nikamo ne idem bez kolica za tržnicu na kotačiće.

Tko vam bira odjeću za nastupe? – Znam kupiti traperice i crnu majicu, a u zahtjevnijim situacijama Kimica stupi u akciju. Na HTV-u su mi za show Pjevaj moju pjesmu sašili nekoliko odijela, no poslije snimanja to moram vratiti.

Za vas kažu da ste slavonski šarmer: kako taj šarm “prolazi” kod Zagrepčanki i Dalmatinki? – Toliko dobro i uspješno da sam po ženu morao ići čak u Ameriku.

Zaboravljate li godišnjice braka? – Redovito. Zato što mi je svaki dan slavlje.

Jeste li organizirali veliku feštu za svoj 50. rođendan? – Kumovi i prijatelji skovali su urotu s mojom ženom i u zagrebačkoj Skenderici pripremili zabavu iznenađenja. No, iznenađenje je propalo jer moja Kimica loše laže, a pošteni rođo Mliki (glumac Vedran Mlikota) zaletio se s isprikom kako ne može doći zbog obveza u Zagvozdu… Inače, već sedamnaest godina proslave mi otima sin Matija, kojem je rođendan dan prije mojeg.

Što su vam darovali supruga i djeca? – Ukrasne gumbe za manžete.

A što ste vi samom sebi poželjeli? – Zdravlje i dugu penziju, usklađenu s rastom troškova života. Inače sam, što se želja tiče, kao misica – ja želim samo mir.

Koje su godine, prema vašem mišljenju, za muškarca najbolje? – Najbolje su ove sada, koje nepovratno trošimo kukajući za prošlima, u iščekivanju boljih koje bi trebale doći.

Jeste li pravi horoskopski Lav? – Više sam kao moja Frida, mali bijeli mješanac.

Otkako ste postali DJ vikendom na Narodnom radiju, vaša supruga točno zna gdje provodite subotnja i nedjeljna jutra? – Ona misli da zna.

Što vam studira kći, a koju školu pohađa sin? – Kći je na trećoj godini filozofije, a od lani paralelno studira anglistiku i uči ruski. Sin je završio drugi razred gimnazije te srednje glazbene škole, a najviše voli električnu gitaru.

Je li išta od onog što ste sagradili kao inženjer građevinarstva još na svome mjestu? – Srušili su poljski WC u Višnjevcu, prigradskom naselju Osijeka. Građevinska mafija nije imala milosti prema tom remek-djelu.

Koja vam je ravnica najljepša? – Moja.

Jeste li politici definitivno rekli ‘zbogom’ ili ste ipak ostavili vrata odškrinuta? – Zasad sam poput Muje, koji je otvorio javnu kuću, pa radio sam dok pos’o ne krene.

Tko je naš najveći bećar? – Dinamov igrač Sammir.

Imate li hobi? – Glazbu i pecanje.

Koji posao u kući obavljate sa smiješkom, a koji nastojite svakako izbjeći? – Meni ništa nije teško – osim vreće cementa.

Što kuhate s guštom? – Fiš-paprikaš i čobanac sa svinjskim nogicama.

Imate li poštapalicu? – No-no i nek-nek.

A moto? – Jutro je pametnije od večeri.

Oko čega ćete se najviše potruditi? – Oko atmosfere u društvu u kojem se nalazim.

Što smatrate uzaludnim poslom? – Dvoumim se između mijenjanja mišljenja budalama ili preuzimanja odgovornosti za njihove sudbine.

Jagoda Zamoda

Linker
01. svibanj 2024 08:41