EKSKLUZIVNI INTERVJU

Miroslav Ćiro Blažević: Ako nema para, nema ni muzike

Kratko je trajala idila Nogometnog kluba Zagreb i trenera Miroslava Ćire Blaževića (77), kojeg su ubogi “pjesnici” iz Kranjčevićeve ulice početkom studenoga angažirali da ih izbavi od ispadanja iz prve lige. Nestor hrvatskog nogometa je na klupi Zagreba već prvim rezultatima pokazao da ga ne zovu uzalud trenerom svih trenera, a otpisana momčad sa začelja pod njegovom je komandom pobijedila čak i vodeći Dinamo. Činilo se da će najstariji trener na svijetu i njegovi igrači spokojno uživati u zimskom odmoru, no pred Božić je Ćiro nenadano otkazao suradnju sa Zagrebom jer mu nisu isplatili dogovoreni honorar. Iako su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik NK Zagreba Dražen Medić uvjereni da će se nesporazum s Ćirom riješiti na obostrano zadovoljstvo, najtrofejniji hrvatski nogometni trener kaže da se s njima više ne želi družiti.

– Glava me od njih boli – žesti se Ćiro. – Izmišljaju neke nove dogovore, a sve smo se lijepo dogovorili odmah na početku. Ne može se dogovor mijenjati kako njima paše, toga nema ni u Bantustanu. Govore mi o nekoj dinamici plaćanja, a to znači da mi nikad neće dati lovu, ja sam to iskustvo s njima stekao prije tri godine. Jednom su me napravili budalom, više neće. Kaže Bandić da Ćiro ima više para nego gradski proračun. Nije istina, nemam ni 10 posto para koliko ima grad, ali cijeli život sam se borio da budem ekonomski neovisan. Ako nećete pošteno, ciao, ja ne ovisim o vama. Ja znam tko sam, imam svoju cijenu i u Zagreb nisam došao badava. Ako ne ispune dogovoreno, ja ih neću trenirati, iz principa. Pokazao sam da ih mogu spasiti i utvaram si da to mogu samo ja. Medić misli isto tako, zato me je i zvao, ali ako nema melodije, nema ni muzike. Sine moj, i najzdraviji čovjek bez para je gotova bolest. Kad nemam para, ja sam psihički bolestan – priča legendarni trener, koji je pred kraj godine ipak postigao dogovor s Medićem.

Ćiro Blažević s unucima Damjanom i Mavie

Problemi oko isplate honorara toliko su uzrujali Ćiru Blaževića da je otišao na oporavak u Daruvarske toplice, tužan što su mu zakulisne nogometne igrice pokvarile plan da blagdane provede u Lausanni sa suprugom Zdenkom (70), umirovljenom profesoricom matematike i fizike, njihovo troje djece, jednim zetom, snahom te šestero unučadi.

Razgovarao Nevio Pintar Snimci Vedran Peteh i privatna arhiva

Pročitali ste dio teksta o Miroslavu Ćiri Blaževiću, a kako se brine o unučadi, što im planira ostaviti, kako podnosi odvojenost od supruge te zašto voli da mu viču “Ćiro, pederu” pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 938) ili se pretplatite na PDF izdanje, gdje možete pročitati jedan tekst ili cijeli broj.

Linker
17. travanj 2024 09:52