PLES SA ZVIJEZDAMA

Miro Ungar: Noge mi zaklecaju kad moja partnerica vikne

Mnoge je iznenadio jako dobar nastup zagrebačkog pjevača Mire Ungara koji je sa svojom partnericom Marijom Stošić izveo engleski valcer u prvoj epizodi šeste sezone ‘Plesa sa zvijezdama’. Bivši član kvarteta 4M pokazao u sjajnom izdanju, a ni njegove 74 godine nisu ga spriječile u tome da na podiju podigne i zavrti svoju učiteljicu plesa. Od Dinka Bogdanića je dobio čestitke zbog držanja, Elio Bašan je pohvalio njegovu tehniku, a Davor Bilman priznao da bi i robotu izmamio osmijeh dok pleše. Ipak, najmanje bodova dobio je od najstrožeg člana žirija, no ni to mu nije pokvarilo dobro raspoloženje.

Kako su vas se dojmili komentari žirija na vašu izvedbu engleskog valcera? – Žiri je bio jako blagonaklon i nemam nikakvih loših dojmova. Osim što mi je Davor Bilman dao nisku ocjenu na koju su svi mučno i s negodovanjem reagirali, a i vidim neke ogorčene komentare prema njemu (smijeh). Sve je to dio showa, ali uvijek se nadam još boljim ocjenama.

Kako to da ste se odlučili na sudjelovanje u ‘Plesu sa zvijezdama’? – Kada me gospodin Sedmak pozvao, uzeo sam si četiri dana za razmišljanje i pozitivno mu odgovorio. Nisam mogao ništa izgubiti, a bio je izazov da se okušam u nečemu što još nisam probao. Naime, pojavio sam u svim segmentima showbussinesa – kao dijete u radio drami, potom u omladinskom kazalištu gdje sam glumio u predstavi ‘Romeo i Julija’, zatim u mjuziklu, imao sam i manju ulogu u filmu Kino Lika, sa 4M snimao sam dokumentarac o velikoj turneji, a bilo je tu i mnogo televizijskih showova. Zašto ne bih probao nešto novo?

Imate li plesno iskustvo? – Nikada nisam išao u plesnu školu ili imao učitelja plesa. Davno sam naučio plesati na plesnjacima, ali to nema veze s ovim što sada radimo. To je prava nauka (smijeh). Drago mi je da me netko pohvali i kaže da je moja tehnika u redu, ali svaki ples se pleše drugačije – nekada na prstima, drugi put na petama itd.

Kako se slažete s partnericom, Marijom Stošić? – Slažemo se odlično. Treninzi su ponekad prepuni šale i vica, no kad ona podvikne, noge mi zaklecaju (smijeh). Divna je osoba, jako je profesionalna, ambiciozna i stručna, a kad nešto ne ponovim par puta, nije joj drago.

Iza sebe imate već bezbrojno mnogo nastupa, no jeste li imali tremu prije ovog? – Vjerovali ili ne, prije valcera u subotu uopće nisam imao tremu. Čovjek se opusti, imali smo čak dvije probe taj dan prije samog nastupa pa mi je pao adrenalin. No, bojim se da ću imati tremu sljedeće subote za rumbu. Koreografija rumbe je jako zahtjevna, ritam je monoton i zato se ubacuje puno figura koje treba popamtiti.

Pribojavate li se nekog plesa kojeg ćete morati izvesti u showu? – Relativno se pribojavam tanga. To je nešto doista zahtjevno, a ako prođem rumbu – imam jako malo vremena da ga savladam.

Anela Senčar

­ ­

Linker
26. travanj 2024 09:31