SVE ZA ULOGU

Mirna Medaković: Skidam se do kraja ako treba

Da su se njeni mladenački snovi ispunili, 24-godišnja zagrebačka glumica Mirna Medaković danas bi bila političarka. Kao srednjoškolka je, kaže, pratila sve dnevnopolitičke događaje te je čak upisala studij politologije sanjajući pravedniju Hrvatsku.

No, iako nije ušla u političke vode, hrvatska javnost za nju je ipak doznala: na ulici je danas prepoznaju kao zlu manipulatoricu Sonju Čavar iz HTV-ove sapunice “Dolina sunca”. Iako joj je to već četvrti serijal u kojem glumi – dosad je igrala u “Zabranjenoj ljubavi”, “Ponosu Ratkajevih” i “Sve će biti dobro” – ova joj je uloga dosad najveći izazov.

S obzirom na to da njen lik ima seksualnu vezu s oženjenim mladim gazdom, neizbježno je bilo snimanje golišavih scena u krevetu. Mirna kaže da joj to nije bilo neugodno iskustvo, a ni njezin dečko, sedam godina stariji glumac Kristijan Potočki, nije bio ljubomoran jer dobro zna da je sve to samo – gluma.

– Na istoj sam valnoj duljini s Petrom Ćiritovićem, koji glumi mog ljubavnika, pa mi ni snimanje škakljivih scena nije bilo nimalo neugodno. Sprijateljili smo se radeći na serijalu i Petar mi je pomogao da se opustim. Jedino mi je bilo malo neugodno ležati polugola na krevetu, a oko mene hrpa ljudi s kamerama. Dosad se još nisam do kraja skinula ni u kazalištu, ni na filmu, ali učinila bih to da to od mene zatraži redatelj u kojeg imam povjerenja. Za mene bi u tom slučaju svlačenje bilo poput odijevanja kostima za nastup – kaže Mirna, koja u svojim odlukama, osim potpore dečka, ima i apsolutnu podršku obitelji.

Iako je javnost uglavnom poznaje s malih ekrana, Mirna često igra i u kazalištu, u kojem joj je uloga Ofelije na prošlim Dubrovačkim ljetnim igrama jedna od najdražih. U kazalištu je prije dvije godine pronašla i ljubav – glumca Kristijana Potočkog – kojeg je upoznala tijekom zajedničkog rada na predstavi Glumačke družine Histrioni “Spelancija od Stanca”.

– Sasvim slučajno smo otišli zajedno na ručak, a iskrice se prvo frcnule s moje strane. Kristijan je kao vjetar, ne možeš ga lako uloviti, nestalan je i to mi je bilo zanimljivo. Trebalo se potruditi, pa sam mu poslije tog ručka prva poslala SMS i tako je krenulo. Nakon samo mjesec dana hodanja, počeli smo zajedno živjeti – otkriva Mirna i kroz smijeh nastavlja:

– Na početku sam bila toliko zaljubljena da mi ništa nije bilo problem. Sad me već pomalo nerviraju njegovi superuredni ormari, u kojima su sve majice složene po bojama, dok u mojima vlada, nazovimo to tako, kreativni nered. Iako kućanske poslove pošteno dijelimo, Kristijan je kao “domaćica” mnogo pedantniji i uredniji od mene. Nije mu teško usisati i počistiti stan, a i neusporedivo je bolji kuhar. Za mene je kuhanje nužno zlo, dok Kristijan u tome uživa. Obožavam kad mi skuha piletinu s rižom, a ja njega za rođendan iznenadim čokoladnom tortom. Torte su, čini mi se, jedino u čemu sam stvarno dobra u kuhinji – priznaje Mirna Medaković.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst pročitajte u Gloriji br. 776 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 09:22