EKSKLUZIVNO U GLORIJI

Mirando i Diana Mrsić: Naša djeca, rođena iz srca

Dva dječaka, Luka i Leon, ponosno su u novim odijelcima stajala ispred fra Serafina Sabola i upijala svaku njegovu riječ dok ih je 4. listopada u svetištu Majke Božje na Trsatu uvodio u kršćansku obitelj. Možda nisu sasvim razumjeli značenje tog sakramenta, ali kako su svi oko njih bili vrlo sretni i uzbuđeni, shvatili su da je to važan trenutak u njihovu životu. A bilo je to doista neobično krštenje. Ponajprije zbog dobi dječaka – Luki su četiri godine i osam mjeseci, a njegovom bratu Leonu tri godine i četiri mjeseca – ali i zato jer su taj trenutak s njima i njihovim roditeljima, uglednim zagrebačkim liječnikom Mirandom Mrsićem i njegovom suprugom Dianom, došli podijeliti bliski prijatelji, najbliža rodbina i hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom.

Do prije godinu dana Luka i Leon živjeli su u domu za nezbrinutu djecu u Zagrebu, i kao i sva domska djeca, nadali se da će ih jednog dana netko posvojiti. Prof. dr. sc. Mirando Mrsić, 51-godišnji hematolog i internist, voditelj Zaklade “Ana Rukavina”, direktor Hrvatskog registra darivatelja koštane srži i saborski zastupnik SDP-a koji je u predsjedničkoj kampanji bio šef izbornog stožera Ive Josipovića, te njegova 42-godišnja supruga Diana, često su prolazili pored tog doma dok su se iz svog doma spuštali u grad. Ali nisu ni slutili da će baš ondje pronaći dva mala anđela koja će im uljepšati i upotpuniti zajednički život. Mirando Mrsić i njegova supruga upoznali su se u zrelim godinama. Oboje su iza sebe imali jedan brak. Ona nema djece, a Mirando Mrsić iz prvog braka ima kćer Faniku, studenticu medicine, koja od razvoda roditelja živi s majkom i bakom. Kad su se vjenčali prije pet godina, poželjeli su i djecu, ali to nije bilo moguće. Pa su se odlučili na posvojenje.

– Kad smo doznali da nećemo moći imati svoju djecu, odlučili smo se na posvojenje. Smatrali smo to prirodnim, nešto što je dobro nama i što će biti dobro toj djeci. Poslali smo molbe u sve centre za socijalnu skrb u Hrvatskoj i prolazili proceduru koju moraju proći svi potencijalni posvojitelji, a onda je Diana u dječjem domu upoznala Leona. Bila je to ljubav na prvi pogled – priča Mirando Mrsić koji je svoju suprugu upoznao prije sedam godina – I kad smo krenuli u proces posvojenja, doznali smo da Leon ima starijeg brata Luku. Naravno da se postavilo pitanje: “I što sada?”. No, rekao sam – gdje ima mjesta za jednog, ima i za drugog.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o boravku o obitelji Mrsić pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 822) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
25. travanj 2024 06:18