DISCIPLINIRANA NJEGA

Milana Vlaović otkrila tajnu svoje ljepote

Spisateljica, skladateljica, novinarka i kolumnistica Milana Vlaović (41) kaže da mladenački izgled ponajprije duguje dobrim genima, a potom stalnoj njezi i zdravom životu. Dane uglavnom provodi sa svoje troje djece, a noćne sate krade snu i predano radi na trećoj knjizi u kojoj će se okušati u formi kratkih priča. U slobodno vrijeme najradije se opušta trčanjem ili na stolu za masažu.

Koji je vaš recept za njegovan i svjež izgled? – Ne vjerujem u instant rješenja ni brze rezultate – otkad znam za sebe, uvijek sam bila disciplinirana kad je riječ o njezi. Svaku večer temeljito uklonim šminku, očistim lice, nanesem hranjivi serum i kremu. Mislim da nije važno je li krema koju koristiš skupa ili jeftina, glavno je da je koristiš redovito i uporno, te promijeniš svakih nekoliko mjeseci kako bi kožu iznenadio nekim novim njegujućim supstancama.

Koje preparate trenutačno koristite? – Promotorica sam Vichyjeve nove kreme Idealia, koja je namijenjena svim tipovima kože i ima anti-age učinak. Ispod kreme nanesem Vichy Lift Activ serum koji poboljšava tonus kože, a jednom tjedno obavezno nanesem Chanel Precision piling.

Koliko pažnje pridajete pravilnoj prehrani? – Izbjegavam ‘bijele ubojice’, šećer i sol, do te mjere da ne šećerim ni kavu. Najčešće kuham lešo povrće u kombinaciji s ribom ili bijelim mesom, sezonsko voće, a fast food je nužno zlo, koje se dogodi, možda, jednom godišnje. Ne pušim, alkohol konzumiram rijetko i to uglavnom vino koje je zapravo prehrambeni proizvod.

Jeste li isprobali botox, filere ili neke druge metode pomlađivanja? – Ništa od toga, vjerujem da žena treba znati nositi svoje godine i starjeti dostojanstveno. Ne sviđa mi se što su se mnoge holivudske ljepotice zaigrale, pa pretjerale s pomlađivanjem zbog čega u konačnici izgledaju neprirodno i odbojno. Povremeno odlazim u kozmetički salon na njegu lica, hranjivu masku, nekoliko sam puta posegnula za laserskim metodama, no sve je to neinvazivno.

Koliko se vaša dnevna šminka razlikuje od one večernje? – Danju se šminkam vrlo minimalistički – nanesem Clinique kompaktni puder, malo rumenila za svježinu, YSL maskaru i neutralno sjajilo. Na večer se više potrudim, i tada obično istaknem oči tamnijim sjenilom dok na usne stavljam neutralne boje.

Jeste li tip za ruževe ili sjajila? – Definitivno sjajila. Apsolutni favorit već dulje vrijeme mi je Dior Addict Lip Maximizer s kolagenom, koji usnama daje prirodan izgled i istodobno ih njeguje. Kad govorimo o šminki, općenito sam zagovornica krilatice da je manje više.

Kojim vježbama održavate vitku liniju i tjelesnu kondiciju? – Vježbam pilates dva do tri puta tjedno s osobnom trenericom, a dan povremeno započnem trčanjem. Jedva čekam ljeto jer tada mnogo plivam, a kretanje mi je, osim za kondiciju, bitno i za cirkulaciju.

Koji vam je kriterij pri odabiru odjeće? – Što god nosila, važno mi je da se u tome osjećam udobno, nesputano i slobodno, te da ja nosim odjeću, a ne ona mene. S jednakom ću ljubavlju nositi haljinu iz Zare ili kreaciju nekog poznatog dizajnera. Točno znam što mi pristaje, tako da odjeću više i ne isprobavam: talijanski 42 stoji mi kao saliven. I čim vidim neki komad na vješalici, odmah mogu procijeniti je li on ‘moj’ ili nije. Praksa, to dolazi s godinama.

Omiljeni parfem? – Citizen Queen by Juliette Has A Gun. Koliko sam nevjerna kremama, toliko sam vjerna parfemima. Ovaj upotrebljavam već više od dvije godine, pa mi prijatelji čak kažu da me prepoznaju po mirisu. Ja sam se na njega toliko naviknula da ga na sebi više ni ne osjetim, no ipak ga ne bih mijenjala ni za što.

Matea Roščić

Foto: Matej Dokić

Linker
27. travanj 2024 16:13