Milana Vlaović i Aleksandra Dojčinović zatvorile festival u Sarajevu

Ovog vikenda završio je Ja Bih festival u Sarajevu čiji je cilj promocija i kulturna razmjena između Sarajeva i Zagreba, Sarajevske gošće bila su Milana Vlaović, književnica, novinarka i kolumnistica te najpoznatija hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović

Spisteljica Milana Vlaović je u opuštenoj atmosferi kluba Gogo, zajedno sa promotorima – filmskim rediteljem Jasminom Durakovićem i glumicom Gordanom Boban, predstavila svoju posljednju knjigu ‘Rašeljka i druge žene’, a radi se zapravo o zbirci priča koje se pripovijedaju iz ugla bivše supruge nogometaša. Knjigu je napisala kao odgovor na proživljene trenutke tog svijeta za koji kaže da i nije tako sjajan i bajkovit kako to danas mediji predstavljaju.

Naglasak sarajevskog razgovora bio je naravno na nogometu i njegovom naličju i kroz prizmu kako ga je Milana Vlaović doživjela dok je živjela skupa sa bivšim suprugom. Milana je u Sarajevu pričala o detaljima vezanim za posljednju knjigu, kao i dvije ranije objavljene: “Blato” i “Bomboni od meda”.

Povodom zatvaranja festivala održano je i modno druženje kojim su predstavljene kreacije Aleksandre Dojčinović, miljenice hrvatske modne publike koja je u samo je nekoliko godina postala nezaobilazno dizajnersko ime na domaćoj modnoj sceni.

Linker
27. travanj 2024 16:12