PJESMA RASTANKA

Mila i Ervin napustili Zvijezde pjevaju

Mila Elegović i Ervin Baučić nisu prošli dalje u natjecanje specijala emisije Zvijezde pjevaju, premda su svojom izvedbom balade “I Wanna Know What Love Is” zaradili komplimente Rajka Grlića i Ksenije Erker. Nakon subotnje četvrte emisije natjecanje tako nastavljaju četiri para. Prema Mili i Ervinu, koji su se zahvalili navijačima, konkurentima i pratećem orkestru uz puno ljubavi, kako je komentirala Barbara Kolar , stroga je, očekivano, bila Martina koja je rekla kako zahtjevnost žanra balade ipak stavlja prevelike izazove pred Milin glas. Vanna je bila još hladnija.

– Mila ti pjevaš kako pjevaš i tu nema nekih mogućnosti – rekla je, dodavši nešto kasnije da Mila ima “knedlast” glas.

Za svoju izvedbu Mila i Ervin nagrađeni su s 29 bodova te ih je pogodilo mini-prokletstvo koje kaže da prvi izvođači u emisiji na kraju ispadnu.

Četvrto izdanje obilježio je i nastup Tamare Loos bez mentora Alena Nižetića , koji se s radijskom voditeljicom pripremao, ali je sinoć morao izostati zbog bolesti. Pjevajući uz vokal pratećeg orkestra, Tamara je osvojila simpatije svih prisutnih izvedbom “Marine” Rocca Granate u swing aranžmanu. Žiri ju je također pohvalio, ali je otvorena mala rasprava budući da je Tamara trebala pjevati baladu, a ne swing, što “Marina” izvorno jest, ali ne u ovoj verziji. Vanna je, pak, poželjela čuti nešto modernije.

– Ne mogu više slušati da pjevaš te prethistorijske pjesme – rekla je.

Tamara je dobila 27 bodova.

Marija Borić i Giuliano pjevali su pjesmu “Memories” iz mjuzikla Mačke i osvojili impresivnih 33 boda. Usmeno, pohvalu su dobili od Ksenije, a Martina i Vanna nisu se baš isprsile laudama.

Goran Navojec i Ivana Kindl ponovno su dobili najviše bodova žirija (38) za rock pjesmu Majki “Ja sam budućnost” koju su izveli prikladno odjeveni. Budući da uživaju i bezrezervnu podršku publike, polako se promiču u favorite natjecanja. Ksenija je pohvalila i Ivanino mentorstvo i Goranovu izvedbu, a Vanni se dopalo glumčevo režanje. Iznenadila je i bezrezervna Martinina pohvala – “fantastično” – rekla je. Bjelovarac Goran, koji je u intervjuu za Gloriju govorio o prednostima svog glazbenog obrazovanja, ustvrdio je naposljetku da je rock ionako izmišljen u njegovom gradu.

Nikša Kušelj i Ivana Husar pjevali su Massimov i Belanov duet “Više nema nas”, također zaradivši glasno odobravanje. Martina je ponovno bila zadovoljna, dok je Vanna zamjerila previše imitacije Massima u Nikšinu glasu. Ksenija je izjavila kako joj se ova izvedba svidjela i više od originalne. Žiri im je dao 35 bodova.

Linker
20. travanj 2024 02:05