BORBENI STAV

Mila Horvat: Tumor jednjaka moram hitno ukloniti operacijom

HTV-ova voditeljica Mila Horvat otputovala je na hitnu operaciju u inozemstvu kojom će biti uklonjen tumor na jednjaku. Zlokobna bolest 31-godišnjoj sportskoj novinarki dijagnosticirana je nakon što je prije dva mjeseca otišla na redovni sistematski pregled, piše Jutarnji list .

Bila je to zapravo sreća u nesreći jer, kako su joj rekli liječnici, bolest je otkrivena u prilično ranoj fazi, očito dok još nije imala nikakvih jasnih simptoma.

– Potvrđujem dijagnozu o kojoj se govori, radi se o tumoru jednjaka koji po preporuci liječnika moram promptno ukloniti operacijom – kratka i jasna bila je Horvat u izjavi za Večernji list .

Od početka ovog tjedna uzela je bolovanje te u pratnji majke otputovala na liječnički zahvat, koji, kako su je upoznali liječnici, vrlo je kompliciran i zahtjevan. Zato će i njezin oporavak trajati dugo; nakon operacije prvo je čeka intezivna njega, a potom i daljnja rehabilitacija.

No, rekla je kako vjeruje i kako se nada da će se na posao vratiti već na proljeće. I sama je vrlo svjesna ozbiljnosti situacije, jer riječ je o vrsti operativnog zahvata kakav se ne izvodi kod nas, i kako je izjavila, on joj je jedina šansa.

Ipak, o tome kakvu dramu prolazi dugo nije otkrila ni svojim kolegama na HTV-u pa većina njih uopće znala s čime je suočena dva mjeseca. I dalje je bila vedra, a svoj optimizam zadržala je i sada te je zahvalila svima koji su joj bili podrška zamolivši za diskreciju dok se bori s opakom bolešću.

Kako je osoba koja rijetko dijeli svoju intimu, njezine kolege nisu bile iznenađene što sve do zadnjeg trenutka nisu znali da je bolesna, ali jesu s njezinim stavom koji ničime nije odavao da se razbolila.

Poznata je kao radoholičarka koja bi za velikih sportskih događaja spavala svega tri sata dnevno, a što je ujedno značilo i neredovitu prehranu. Na HTV-u je radila u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, no najveća strast joj je oduvijek sportsko novinarstvo, a posebno nogomet.

Linker
20. travanj 2024 03:40