Matej Dokić
PRIRODNA LJEPOTA

Mila Elegović - na infuziji vitaminom C

Kao što je hladna limunada, i to ona od svježe iscijeđenog limuna zaslađena s vrlo malo šećera, za ljetnih žega užitak za nepce, tako je kompleks vitamina C i šećera u kozmetičkim preparatima blagodat za kožu u ovo doba godine. Vitamin C je, naime, mo ćan antioksidans koji kožu “liječi” od pigmentacijskih mrlja svih vrsta (sunčanih, staračkih, trudničkih, onih koje su ostale kao posljedica upalnih procesa na koži…) a uklanjanje tih nakupina melanina može početi tek kad sunce više nije tako jako.

Mila Elegović, glumica zagrebačkog kazališta Komedija, ne može zamisliti ljeto i more bez izležavanja na plaži, smatra da najbolje izgleda kad je dobro preplanula, no to svake godine plaća – neujednačenom bojom tena.

– Ne bježim od sunca, čak ni ljeti od 11 do 17, kad dermatolozi to strogo zabranjuju. Sunce mi popravlja raspoloženje i puni me energijom, a pri če o štetnosti smatram prenapuhanima – kaže 43-godišnja glumica, koja se zbog tih nekoliko mrljica na čelu, obrazu i dekolteu ne uzbuđuje dokle god postoje kozmetički tretmani kojima se one mogu “obrisati”.

Njezin izbor je Muradov patentirani tretman s 4-postotnim vitaminom C (320 kn), koji se često kombinira s radiofrekvencijom (610 kn), metodom koju još zovu “nekirurški lifting lica”. Riječ je o dubinskom zagrijavanju kože kojim se obnavlja kolagen pa bore postaju pliće i ožiljci blaži – a upravo tako djeluje i sam vitamin C.

– Koža mi dobro podnosi intenzivne kreme i se rume pa nikad neću tvrditi da su tajna moje mladolikosti samo bakini pripravci ili kvalitetna hrana, premda ni to ne zanemarujem – kaže glumica.

Linker
25. travanj 2024 00:12