RATOVI ZVIJEZDA

Michael Jackson iz ostavštine isključio braću i sestre

Nakon što je prošli tjedan objavljeno da će cijelo nasljedstvo kralja popa Michaela Jacksona pripasti njegovoj djeci, u nedjelju je napokon objavljena dugo čuvana tajna njegove ostavštine – 40 posto dobiva njegova majka Katherine (82), 40 posto će podijeliti djeca Paris, Michael i Blanket, dok će 20 posto ići humanitarnim udrugama, objavio je Daily Mail .

Time su Michaelova braća i sestre potpuno isključeni iz bogatstva koje nakon njegove smrti nitko nije smatrao značajnim – zbog nekontroliranog trošenja Michael je bio pred rubom bankrota, no posthumna prodaja albuma i filmova napunila je blagajnu koju čuvaju odvjetnici John Branca i John McClain, čija provizija iznosi 10 posto.

Ogorčena braća i sestre izjavili su čak da su odvjetnici lažirali oporuku. Randy, Janet, Jermaine, Rebbie i Tito poslali su im i pismo koje su odvjetnici javno objavili, prikazavši time taj dio obitelji Jackson u jako lošem svjetlu. Iz cijelog sukoba isključili su se jedino LaToya, Jackie i Marlon.

Michael se ipak htio pobrinuti da njegova djeca ne budu rastrošna poput njega – novac od ostavštine biti će u obiteljskoj zakladi, a tek nakon 21. godine dobivati će direktno samo kamate. Do tada će primati “simboličan” iznos od 50.000 dolara – mjesečno.

Linker
15. travanj 2024 16:51