SLAVNI GOST

Michael Fassbender oduševljen sarajevskom publikom

Osjećam se kao da bih sada trebao zapjevati – kazao je holivudski glumac Michael Fassbender, nakon što je obasjan reflektorom stao pred brojnu sarajevsku publiku u otvorenome kinu Metalac. Njemačko-irski glumac, zvijezda filma “X-Men: Prva generacija”, na 17. Sarajevo Film Festivalu predstavio je svoj novi film “Jane Eyre” te priznao kako mu je ovo prvi dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine, ali sasvim sigurno neće biti zadnji.

Fassbender je trenutno glumac s najviše šansi da vrlo brzo uđe u holivudsku A kategoriju. Naime, nakon “X-Mena” uskoro ćemo ga gledati u čak sedam novih filmova – od visokobudžetnog spektakla “Prometheus” do novih projekata slavnih redatelja Jima Jarmuscha i Davida Cronenberga. Karizmatični glumac ujedno će biti i zvijezda ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, gdje će biti u službenom programu sa čak dva filma “A Dangerous Method” i “Shame”.

Glumac je u Sarajevo došao s redateljem Caryjem Fukunagom, koji pak ima posebnu povezanost sa Sarajevo Film Festivalom.

– Prvi put sam došao prije četiri godine, kada sam dobio nagradu fundacije Katrin Cartlidge. Tada sam si rekao da ću se vratiti na festival sa svojim filmom, što sam i uspio prije dvije godine. Kako sam, pak, u svojem drugom posjetu pogledao i film upravo na ovom mjestu, kinu na otvorenom, obećao sam si da ću jednom i svoj film gledati tu pod zvijezdama. Sada sam i to uspio – kazao je simpatični Fukunaga.

Linker
19. travanj 2024 13:25