PRODUKT-DIZAJNERICA

Mia Kovačić diplomirala s avangardnom kreacijom

Tijekom studentskih dana za džeparac je zarađivala kao manekenka, noseći kreacije domaćih modnih dizajnera, a sada je sama sebi – najbolji model. Mia Kovačić , voditeljica IN Magazina na Novoj TV i odnedavno diplomirana produkt-dizajnerica, osmislila je neobičan višenamjenski odjevni predmet s nekoliko patentnih zatvarača. Ta avangardna kreacija, koja može poslužiti kao kombinezon, jaknica, majica, haljina i torba, diplomski je rad 27-godišnje zvijezde Nove TV.

Pogledajte kako izgleda multipraktik kreacija Mije Kovačić

– U nastanku kreacije, čiji je radni naziv light travelling, inspirirala su me putovanja. Vrlo često sam na putu i znam koliko je ženama problematično svu garderobu strpati u kovčeg, stoga sam htjela izraditi multifunkcionalni predmet koji se može nositi u raznim prigodama – rekla je Mia Kovačić, koja je za diplomu napravila čak devet prototipova u nekoliko veličina te u bijeloj, crnoj, plavoj i sivoj boji.

Uskoro će svoju kreaciju prijaviti i Zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva, a njome su oduševljene i njene kolegice sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta, pogotovo one sa smjera produkt-dizajna, koje su taj odjevni predmet već upisale na svoju listu želja. Diplomski rad obranila je s odličnom ocjenom, što je proslavila na ručku s mamom Ksenijom, doktoricom nuklearne medicine, tatom Goranom, magistrom rudarstva, starijom sestrom Karlom, farmaceutkinjom, i dečkom, menadžerom Ivorom Vucelićem. Promociju će prirediti na jesen, a do tada stigne osmisliti i jednu svečanu kreaciju.

Marijana Marinović

Linker
07. svibanj 2024 15:56