Sipa/Cropix
USUSRET OSCARIMA

Meryl Streep - već 30 godina na Oscarima

Poznata glumica nominirana je za Oscara za najbolju glavnu glumicu za ulogu u filmu Kolovoz u okrugu Osage, a to joj je već 18-ta nominacija za tu prestižnu nagradu.

Meryl Streep (64) osvojila je nagradu Oscar tri puta, a mnogi kritičari je smatraju najboljom živućom glumicom.

Prvi film koji je snimila bio je Julia 1977. godine, a već je iduće godine bila nominirana za nagradu Oscar zbog uloge u filmu Lovac na jelene. Prvu najprestižniju filmsku nagradu osvojila je već 1979. godine za najbolju sporednu glumicu u filmu Kramer protiv Kramera, a samo tri godine kasnije stigao je i drugi Oscar za ulogu u filmu Sofijin izbor.

Meryl je odigrala brojne zapažene uloge kroz 80-te u odličnim filmovima poput Silkwood, Moja Afrika, Čelični krov i Zli anđeli, a nakon kratkotrajne krize ponovno je zablistala 1995. godine u filmu Mostovi okruga Madison.

Nakon toga poznata glumica nizala je same uspješnice za koje je bila i nominirana za Oscara: Jedina prava stvar, Glazba mog srca, Adaptacija, Vrag nosi Pradu, Sumnja, Julie i Julia, a za ulogu u filmu Željezna dama osvojila je svog trećeg Oscara.

Poznata glumica pohađa Oscare već godinama pa smo se prisjetili nekih njezinih glamuroznih pojava na najprestižnijim filmskim nagradama.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
23. rujan 2023 04:38