KRHKA LJEPOTICA

Melisa Sozen: Kako sam postala Hrvatica

Krhka, graciozna i velikih bademastih očiju – kakve je imala Audrey Hepburn na koju neodoljivo podsjeća – Melisa Sözen najprofinjenija je članica glumačkog harema “Sulejmana Veličanstvenog”. U popularnom turskom serijalu tumači lik Hrvatice Nore, velike ljubavi princa Mustafe, što naši gledatelji mogu shvatiti kao veliki kompliment – ako u Turskoj imaju takvu predodžbu o Hrvaticama, kao o nježnim i neiskvarenim djevojkama.

Čini se da je takva i 27-godišnja Melisa koja s Hrvatskom nema nikakve veze – osim što je prije nekoliko godina ljetovala u Šibeniku i rekla da joj je to jedno od najljepših mjesta koje je vidjela. A osjećaj za ljepotu je, moglo bi se reći, upila s majčinim mlijekom. Majka joj je, naime, slikarica koja je kćer od najranijeg djetinjstva usmjeravala prema umjetničkom svijetu. Već sa šest godina plesala je balet – što se i danas vidi po njenom vretenastom tijelu i elegantnim kretnjama – a slikanje joj je hobi koji je bolje opušta od odlaska u hamam.

Ljubav kakvu njena Nora doživljava uz princa Mustafu, Melisi Sözen je zasad, priznaje, nepoznanica.

– Danas nije lako naći osobu koja će vas, a i vi nju, bezuvjetno voljeti do kraja života. Veze se olako prekidaju, ljudi prebrzo odustaju od ljubavi, ali ja svejedno vjerujem da ću jednog dana pronaći svoju drugu polovicu – otkriva Melisa Sözen, koja i danas živi s roditeljima.

Maja Kuzmanović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o odrastanju, hobijima i privatnom životu turske glumice Melise Sozen saznatjte u tiskanom izdanju Glorije (br. 937) ili se pretplatite na PDF izdanje (u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan članak ili cijeli broj).

Linker
16. travanj 2024 13:00