NA MISI S LUCIJOM

Mel Gibson prvi put u javnosti s kćerkom

Pošto je sa svojom 13-mjesečnom kćerkicom Lucijom odslušao misu na latinskom u crkvi u Malibuu, čiju je izgradnju sam financirao, holivudski glumac i redatelj Mel Gibson (54) odveo ju je na igralište, pa ga je javnost napokon vidjela s tamnokosom djevojčicom oko čijeg se skrbništva već mjesecima sudski spori s bivšom djevojkom, ruskom glazbenicom Oksanom Grigorijevom (40).

Zbog nje je lani ostavio suprugu Robyn, s kojom je u 29 godina braka dobio sedmero djece, a sad u borbi za Luciju i on i ona bez milosti iznose prljavo rublje onog drugog. Grigorijeva je angažirala vojsku od 39 odvjetnika i optužila ga za fizičko i verbalno zlostavljanje, no jedina korist od toga trenutačno joj je 20 tisuća dolara, koliko mjesečno dobiva za kćerino uzdržavanje. Gibson, pak, zahtijeva da se majci pristup kćeri ograniči na triput tjedno te da malena kod nje uopće ne smije prespavati. A do te odluke, zahtijeva od bivše djevojke šest tisuća dolara mjesečne stanarine s obzirom na to da ona s kćeri živi u njegovoj kući u Los Angelesu.

No, sudeći prema prvim idiličnim fotografijama oca i kćeri, vjerojatno su se roditeljski odnosi znatno poboljšali, a to samo može pozitivno utjecati na Lucijin psihofizički razvoj. Jer iako je još premala da bi razumjela prepucavanja odraslih, djevojčica zasigurno jako dobro osjeća da među njezinim roditeljima mnogo toga ne štima. Ipak, bila je dobro raspoložena među djecom Gibsonovih vjerskih istomišljenika koji su također nakon mise doveli svoje klince na igralište. Slavni glumac i redatelj koji se smatra tradicionalnim katolikom, te ne priznaje Papu i odluke Drugog vatikanskog koncila, očigledno u tom duhu želi odgajati i svoje osmo dijete.

Kruno Petrinović

Linker
29. travanj 2024 14:50