POPRAVIO SE

Mel Gibson je ponovno dobar dečko iz susjedstva

Sutkinja Stephanie Sautner, koja je nedavno strogo osudila Lindsay Lohan zbog nepoštivanja uvjetne kazne te ju poslala u zatvor (gdje je LiLo doduše provela svega nekoliko sati), pohvalila je u petak napredak Mela Gibsona (55) australskog glumca i redatelja koji je odradio dvostruku količinu društveno korisnog rada od propisane uvjetnom kaznom.

Gibson trogodišnju kaznu odrađuje jer se nije izjasnio o krivnji povodom optužbe za zlostavljanje svoje bivše djevojke, ruske pijanistice Oksane Grigorjeve (44). U američkom pravnom sustavu odbijanje izjašnjavanja o krivnji oblik je pogodbe koji u pravilu nosi manju kaznu. Gibsonu je osim 16 sati društvenog rada dosuđena i jednogodišnja rehabilitacija za suzbijanje bijesa te polažanje savjetovanja o obiteljskom nasilju, čega se glumac svojski prihvatio. Iz organizacije Mending Kids International koja mu je, kako tvrdi, pomogla spoznati bitne vrijednosti života, poručili su kako je Mel radeći s njima pomogao organizirati kiruršku ekspediciju u Gvatemalu te je posjećivao djecu u bolnicama i izvan vremena u kojem je to bio obvezan činiti.

– Kada neko vrijeme posvetite razmišljanju o drugima to je vrlo dobro za vas. Ja sam previše vremena provodio misleći na sebe – izjavio je glumac, koji se također liječi od ovisnosti o alkoholu.

Oksana Grigorjeva dobila je sudskim postupkom od Gibsona 750 000 dolara, mnogo manje negoli je potraživala. Gibson je također, protivno njenom prvotnom zahtjevu, dobio pravo da s njom dijeli skrbništvo nad njihovom kćerkicom Lucijom, rođenom u listopadu 2009. godine. Mel se Luciji obvezao isplaćivati jednaku alimentaciju kao i preostaloj svojoj djeci, njih sedmero koje ima iz 26 godina dugog braka s Robyn Denise Moore, od koje se 2009. godine rastao zbog Oksane, premda su već tri godine bili razdvojeni radi Gibsonove borbe s alkoholizmom.

Nagodba Oksane i Mela uslijedila je nakon pravne bitke u kojoj je ona optužila australskog glumca za fizički napad koji se navodno dogodio 6. siječnja 2010. Afera se, međutim, pročula tek u ljeto iste godine, kada su u javnost procurili Gibsonovi telefonski pozivi u kojima seksistički i rasistički bijesni na Ruskinju, prijeteći joj grubim psovkama. Nova veza potrajala je, tako, svega godinu dana, a Gibson se sada viđa s novom djevojkom i čini se da se napokon počinje približavati kršćanskim vrijednostima koje je snažno propagirao filmovima i javnim nastupima, a od kojih se posljednjih godina itekako odmakao.

Linker
29. travanj 2024 11:27