HUMANITARNI TENIS

McEnroe i Ivanišević napravili spektakl u Dubrovniku

John McEnroe je uplovio u staru gradsku luku kao kapetan Tirene, a na Karaci, također replici povijesnog dubrovačkog broda, stajao je ‘kapetan’ Goran Ivanišević , piše Slobodna Dalmacija.

Legende svjetskog tenisa, sudionici spektakla u povijesnoj jezgri Dubrovnika, koji su igrali u četvrtak poslijepodne na terenu postavljenom ispred Kneževa dvora, na taj su način ‘uplovili’ na događaj koji je sliku Dubrovnika odaslao na sve strane svijeta.

Nikada prije u takvom ambijentu McEnroe i Ivanišević nisu igrali tenis. Niti se pamti u svijetu tenisa sličan događaj.

Marijana Vlahinić, 15-godišnja tenisačica Dubrovnika, koja je protekle nedjelje osvojila juniorski ITF-ov turnir u Danskoj, je bacanjem novčića odredila tko će prvi servirati nakon što su ‘gospar’ John i ‘gospar’ Goran izašli na teren kroz Knežev dvor.

U ulozi suca bio je Marijan Pančevski, međunarodni teniski sudac iz Dubrovnika, stari poznanik Ivaniševića i McEnroea, koji je s najboljim hrvatskim tenisačem svih vremena i došao na ideju o organizaciji samog susreta.

Svoje mjesto uokolo terena zauzeli su uz čelnike Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog olimpijskog odbora, poznati sportaši: Janica Kostelić, Veselin Đuho, Mihovil Španja, Ivana Brkljačić

Povijesni teniski susret u staroj jezgri Dubrovnika, ambijentu koji nije ostavio ravnodušnim nikoga, imao je humanitarni karakter, a pobijedio je Ivanišević sa 2:1. Prihod je namijenjen dječjem odjelu dubrovačke bolnice. Tonči Vlašić / Slobodna Dalmacija

Linker
25. travanj 2024 08:58