Foto: Ante Cizmic /EPH
NAJPRESTIŽNIJA NAGRADA

Matija Dedić aposlutni pobjednik Porina

Dodjelu najprestižnije glazbene nagrade u Hrvatskoj obilježio je trijumf Matije Dedića koji je dobio čak šest Porina, među kojima i onaj za album godine. Jazz album “Matija svira Arsena” proglašen je najboljim na 23. dodjeli Porina, a čak je i Matija bio iznenađen što je tu prestižnu nagradu osvojila nekomercijalna glazba.

Matija je od ukupno sedam nominacija za albume “Matija svira Arsena” i “Jazzy Bach” nagrađen s čak šest Porina, dok je Massimo, koji je imao jednak broj nominacija, nagrađen s tri Porina – njegov album “1 dan ljubavi” dobio je nagrade za najbolji album pop glazbe, najbolju produkciju i mušku vokalnu izvedbu.

Split, 170316.
U sportskoj dvorani Gripe odrzava se glazbena nagrada Porin.
Na fotografiji: Massimo.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic /EPH / CROPIX

Foto: Ante Cizmic /EPH

Elemental i Hladno pivo nagrađeni su s po dva Porina, Josipa Lisac osvojila je nagradu za najbolju žensku vokalnu izvedbu, Neno Belan i Maja Posavec za najbolju vokalnu suradnju u pjesmi “Tvoj glas”, a najbolji novi izbođač je pobjednica prve sezone showa The Voice Nina Kraljić.

Porin za životno djelo otišao je u ruke Hrvoju Hegedušiću, a jedan od najljepših trenutaka večeri bila je posveta preminulom Arsenu Dediću.

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
10. prosinac 2022 00:34